NAMM 2015 - Dag 4: ESP, Duesenberg, Orange, Taylor & Digitech

Verslag vanaf de NAMM beursvloer

Gitarist Extra 28-01-2015 19:01

Anaheim - In dit laatste verslag vanaf de NAMM Show in Anaheim kan je lezen wat we zagen in de stands van ESP en Duesenberg en vertellen we over de nieuwe basversterker van Orange, de 600-serie van Taylor en een heel bijzonder jampedaal.

Verslag van dag 1 vind je hier

Verslag van dag 2 vind je hier

Verslag van dag 3 vind je hier

Verslag van dag 4 hieronder!  



ESP
Dit jaar bestaat ESP 40 jaar en ter gelegenheid van dat jubileum kreeg de custom shop carte blanche om bijzondere gitaren te maken. Al deze one offs waren te koop voor de bezoekende dealers voor prijzen die uiteenliepen van acht- tot tachtigduizend dollar. De grote verzameling was erg indrukwekkend met gitaren en afwerkingen die soms stijlvol, soms extravagant en soms beide waren.

Duesenberg
Duesenberg maakte al eens gitaren voor The Eagles, maar nu is er ook een echt productiemodel van een signature model voor Eagles gitarist Joe Walsh. De gitaar is er in een oranje sunburst en zwarte uitvoering en is voorzien van een single twin halselement en een little toaster humbucker bij de brug. De single twin is een enkelspoelselement met humcanceling.
Het meest bijzonder zijn de positiemarkeringen die bestaat uit morse code en de naam Joe Walsh spelt.

Orange
Vorig jaar meldden we nog de introductie van de OB1-k bastop, maar die is uiteindelijk nooit in productie genomen. Wel zijn nu twee andere versies van deze versterker geintroduceerd, de OB1 300 & 500. Beide 19 inch topversterkers maken gebruik van een circuit dat is gebaseerd op bi-amping, waarbij het signaal door een bas- en gitaarversterker wordt geleid. Met de blend-regelaar stel je de verhouding tussen deze twee in.

Taylor
Taylor toonde een geheel vernieuwde 600 serie. Hiervoor wilde Andy Powers gebruikmaken van hout dat verantwoord wordt verbouwd en ook in de toekomst in grote mate beschikbaar zal zijn. Zijn keus viel daarbij op esdoorn, dat vaak bekend staat om zijn heldere of zelfs schelle klank. Omdat hij een gitaar wilde maken die meer het karakter van de bespeler weergaf dan een altijd heldere klank, heeft hij de bouwmethode aangepast. Zo is vooral de bracing van het achterblad onconventioneel. Daarnaast wilde hij de gitaar een klassiek uiterlijk weergeven en is veel tijd gestoken in het ontwikkelen van het juiste proces om de mooie brown sugar kleur te krijgen voor het achter- en zijblad.

Digitech
Een bijzonder pedaal dat Digitech toonde is de Trio, die gebruikmaakt van de band in a box software om begeleidingspartijen te creeren bij de gitaarpartij die je speelt. Hiervoor speel je eerst een akkoordpartij in en selecteer je het genre en de stijl. Vervolgens maakt de Trio een bas en drumpartij erbij, waarvan je de sterkte kan instellen met twee regelaars. Zo kan je je eigen begeleidingspartijen maken om over te soleren.

zoeken
zoeken