Textures - New Horizons play through

Video bij het interview in Gitarist 301

Gitarist Extra 24-03-2016 09:03

Het was even stil rond Textures, maar vijf jaar na ‘Dualism’ is er eindelijk een opvolger in de vorm van ‘Phenotype’, het eerste deel van een ambitieus tweeluik. In Gitarist 301, april 2016 praten gitarist van het eerste uur Bart Hennephof en nieuwkomer Joe Tal ons bij. Hier kun je een play through zien van de track New Horizons van het nieuwe album.

Al vroeg in hun carrière gooiden de Tilburgers internationaal hoge ogen met hun progressieve doch extreme metalsound, waarin stevig hakkende riffs hand in hand gaan met sfeervolle, melodieuze passages vol gelaagd gitaar- en toetsenwerk. Dat is op ‘Phenotype’ niet anders. Wel klinkt de band wat zwaarder dan op ‘Dualism’. Dat is geen toeval, benadrukt Bart Hennephof: “We waren van mening dat ‘Dualism’ een uitstapje was naar uitgestrekte  midtempo-songs. De neiging naar zwaarder werk was er al; we wilden toch een soort combinatie maken.”

De van oorsprong Israëlische gitarist Joe Tal maakt zijn debuut op het album en is blij met de stevigere koers. “Omdat ik al jaren fan ben, wilde ik dat de band een bepaalde kant uitging”, aldus Tal. “Ik probeerde de band weer wat zwaarder te maken.”

“Joe heeft een hele andere achtergrond dan ik, dus hij droeg heel vernieuwende en verfrissende ideeën aan”, vult Hennephof aan. “En solo’s! Daar is hij veel meer in thuis, dus daar hebben we ook gewoon gebruik van gemaakt. Als het vet is, is het vet.”

Hoe vet de nieuwe plaat klinkt kun je horen in een play through van de track New Horizons. En je kunt zien wat Bart Hennephof en Joe Tal (en keyboardspeler Uri Dijk) precies spelen. Nou ja, als je snelle ogen hebt...

zoeken
zoeken