aanmelden
Grandmeister Deluxe 40 van Hughes & Kettner
Na de TubeMeisters krijgt ook de GrandMeister een Deluxe uitvoering
Merknieuws 22-10-2016 12:10
In de juni 2016 editie van Gitarist testten we de TubeMeister Deluxe 20 & 40. We waren onder de indruk va de klanken die in deze versies afkomstig zijn uit de TriAmp Mark 3. Nu is er ook de GrandMeister - het vlaggenschip van de serie - uitgebracht in een Deluxe versie.

Klank: buizen
De GrandMeister Deluxe 40 heeft vier kanalen afkomstig uit de TriAmp Mark 3. In de voorversterker vinden we drie 12AX7 buizen en het vermogen van 40 watt wordt geleverd door vier EL84's. Dit buizencircuit wordt aangevuld met een effectsectie bestaande uit reverb en delay plus chorus, flanger, phaser of tremolo. Een uitgebreide buizenversterker zou je zeggen, maar er is meer...

Bediening: digitaal
Hughes & Kettner heeft de bediening digitaal gemaakt, waardoor de instellingen van alle regelaars (op het mastervolume na) opgeslagen kunnen worden in één van de 128 geheugenplaatsen. Dit kan dankzij de smart rotary control regelaars. Voor de bediening kan je een H&K footswitch gebruiken of een andere MIDI schakelaar.


En nog veel meer...
De GrandMeister Deluxe 40 kan met een iPad communiceren via een gratis iOS app waarmee je de versterker kan bedienen. Je kan in deze app ook instellingen opslaan, beheren en delen. Wil je draadloos de GrandMeister bedienen, dan kan dat met de draadloze MIDI-interface van Hughes & Kettner.

Verder is hij voorzien van een effectloop en instelbare Noise Gate en heeft hij de RedBox speakersimulator aan boord.

De buizen worden in de gaten gehouden door het Tube Safety Control systeem dat ook de juiste bias instelt voor de eindtrapbuizen.

Tot slot kan je het vermogen omlaag brengen naar 20, 5 of 1 watt of het uitgangssignaal helemaal uitschakelen voor het maken van opnames.  
 

Zie hier hoe gitarist Rabea Massaad de GrandMeister Deluxe 40 ontdekt:

 

Voor meer info:www.hoshinobenelux.eu