NAMM Show 2019, deel 2: Audient Sono

Heeft Audient samen met Two Notes de ultieme gitaarinterface ontworpen?

Merknieuws 14-01-2019 13:08

Audient en Two Notes Audio Engineering hebben hun krachten gebundeld en de Sono uitgebracht, volgens de twee techbedrijven "de ultieme audio-interface voor gitaristen" - en dat zou best wel eens kunnen kloppen.

Wat de Sono onderscheidt van andere interfaces is de ingebouwde 12AX7 buis en driebands-toonregeling, plus de toevoeging van Two Notes' Torpedo eindtrapmodeling en speakerkastsimulatie.

Er wordt een latentie van bijna nul beloofd terwijl een monitormixregelaar gitaristen hun gitaarsignaal laat mengen met de playback van hun daw.  

De Sono is ontworpen voor gebruik met effectpedalen, maar een externe versterker is niet nodig, Er wordt echter altijd een clean DI-signaal opgenomen voor reamping.

 

Als standalone interface staat de Sono ook zijn mannetje, met twee Audient microfoonvoorversterkers, uitbreidbaar tot 10 ingangen via ADAT voor het opnemen van een hele band of drums.

Audient wijst erop dat zangmicrofoons en synths ook door de buizenvoorversterker, EQ’s en kabinesimulaties kunnen worden gestuurd.

We hebben al heel wat interfaces speciaal voor gitaar gezien, maar dit zou wel eens de eerste kunnen zijn die het helemaal goed heeft.

Sono wordt in het eerste kwartaal van 2019 leverbaar.

Meer info:
Audient
Pro Media Connect

zoeken
zoeken