NAMM 2020 beursnieuws: ESP kijkt vooruit en terug

NAMM 2020 beursnieuws: ESP kijkt vooruit en terug

Japanse gitaarbouwer viert zijn 45-jarig jubileum

ESP heeft de afgelopen maand in drie fases de 2020-modellen gepresenteerd. Het Japanse merk bestaat in 2020 45 jaar en viert dit met een terugblik naar de eerste modellen die halverwege de jaren '80 i.....meer »»

Eg de Jong gaat met The Shavers voor het volle pond

Neef van oorspronkelijke gitarist Cock de Jong neemt stokje over!

De meest onwaarschijnlijke band van Nederland is terug: The Shavers. Met de 16-jarige Eg de Jong op gitaar speelde de band afgelopen jaar op onder meer De Zwarte Cross en in een stampvol Paradiso en d.....meer »»

NAMM 2020 beursnieuws: Ibanez lanceert nieuwe effectpedalen

Red Hot Chili Peppers-gitarist John Frusciante's favoriete wah wordt ook opnieuw uitgebracht

Gisteren berichtten we over de nieuwe toevoegingen aan Ibanez’ AZ en RG gitaarseries, maar op effectgebied heeft het Japanse bedrijf ook een en ander in petto: twee nieuwe minipedalen en twee welkom.....meer »»

NAMM 2020 beursnieuws: Ibanez komt met nieuwe AZ en RG modellen

Flinke uitbreiding van deze double cut modellen

Zoals elk jaar komt Ibanez ook dit jaar met een flink aantal nieuwe producten, waarvan de toevoegingen aan de AZ-serie van Superstrats en de nieuwe RG1100 modellen de meeste aandacht trekken......meer »»

De Gitarist Poll Awards 2019 - Stem nu!

Kies de beste gitaristen en de gear van het jaar!

Elk jaar schrijven we met Gitarist een poll uit. Wie zijn de favoriete gitaristen van 2019? Wat vinden jullie als lezers van ons blad en bezoekers van Gitarist.nl de beste nieuwe gitaren, amps en effe.....meer »»

Mooer kondigt betaalbare GE250 multi-effect/modelingunit aan

Vloerprocessor boordevol effecten en ampmodellen plus Tone Capture-functie

Het is geen geheim dat Mooer een plek probeert te veroveren op de markt van multi-effect/modelingvloerprocessor waar Line 6 en Headrush op dit moment succes hebben. Wat we hier hebben lijkt op iets tu.....meer »»

Release van de week Frank Zappa - The Hot Rats Sessions

Vandaag verschenen: 20 december 2019

Hot Rats, de eerste plaat van Frank Zappa onder eigen naam, verscheen in oktober 1969, 50 jaar geleden. De kluis is geopend en op 6 cd's wordt de totstandkoming van dit album volledig weergegeven. Voe.....meer »»

Wies met Jeanne Rouwendaal in Aquarium Sessions - 4 songs en een interview

En op 18 januari op Noorderslag

Op 18 januari staat de band Wies op Noorderslag 2020. Met gitariste-zangeres Jeanne Rouwendaal! WIES won de Grote Prijs van Nederland, de Amsterdamse Popprijs en het Nederlandstalige trio werd geselec.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken