Rodrigo y Gabriela: zo min mogelijk regels

Rodrigo y Gabriela: zo min mogelijk regels

Video en audio bij het interview in Gitarist 391, oktober 2023

Sinds begin deze eeuw verleggen Rodrigo y Gabriela de grenzen van de akoestische gitaarmuziek. De laatste jaren lijkt zelfs de akoestische gitaar niet per se meer heilig. Voorafgaand aan hun Europese .....meer »»

Takamine Global Line: betaalbaar vakmanschap

Stage ready dreadnougths en NEX-modellen van verschillende houtsoorten

Takamine’s nieuwe Global Line gitaren zijn ideaal voor zowel beginners als gevorderde gitaristen en bieden uitzonderlijk speelcomfort en een mooie afwerking tegen een scherpe prijs......meer »»

Fender Vintera II

Van Bass VI tot Competition Mustangs

Fender lanceert de Fender Vintera II serie. Zeg maar de Mexicaanse reissues van de klassieke modellen. Naast de te verwachten modellen als Telecasters, Stratocasters, Jazzmasters, Jaguars en Precision.....meer »»

Release van de week: Bombino - Sahel

Vandaag verschenen: 15 september 2023

Bombino is een Tuareg, afkomstig uit de woestijnen van Niger. Hij maakt desert blues en werd ooit genomineerd voor een Grammy in de categorie wereldmuziek. Zijn nieuwe album, ‘Sahel’, werd geprodu.....meer »»

Tem je gain met de Boss NS-1X

De drie modi van het nieuwe Noise Suppressor pedaal voorzien in een groot aantal behoeften

Met de nieuwe NS-1X is Boss voor het eerst sinds de NS-2 uit 1987 weer terug op het gebied van ruisonderdrukking. De NS-1X lijkt aantrekkelijk voor high-gain metalgitaristen en -bassisten, die vaak te.....meer »»

Lag Tramontane 70: omvangrijke instapserie

Maar liefst 22 modellen

Het Franse Lâg Guitars heeft acht verschillende series akoestische gitaren die allemaal de naam Tramontane dragen. De Tramontane 70 (of T70) serie is de meest betaalbare en bestaat uit niet minder da.....meer »»

Vintage Veenendaal, zaterdag 23 september

Najaarsshow verwacht weer veel bezoekers, standhouders en gitaren

Traditiegetrouw vindt eind september de najaarseditie van de Vintage Guitar Show in Veenendaal plaats, Europa’s grootste beurs voor vintage gitaren......meer »»

Fender Audio

Nieuwe distributeur voor audioproducten

Dat je niet per se een gitarist of bassist hoeft te zijn om van Fenderproducten te genieten, bewijst Fender Audio: een spin-off van de instrument- en versterkerfabrikant. Fender Audio levert bluetooth.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken