Openingsstunt bij Axes-r-us.nl

Openingsstunt bij Axes-r-us.nl

Nieuwe shop voor gitaar- en banjo-onderdelen online - korting voor lezers van Gitarist

Zelf gitaren of bassen bouwen, je eigen snaarinstrumenten opknappen, het is tegenwoordig allemaal binnen bereik. Niet alleen door handige artikelen in Gitarist (we startten in editie 268 van juli 2013.....meer »»

Pat Metheny eerste boeking voor nieuw Utrechts muziekcentrum

Jazzgitarist is vertrouwd voorproefje voor seizoen 2014/2015

Muziekpaleis, TivoliVredenburg of toch gewoon Tivoli? Hoe de kolos ook zal gaan heten, op zondag 8 juni 2014 geeft de Pat Metheny Unity Band er een concert. Dit is het eerste concert in het nieuwe Utr.....meer »»

Zomernummer Gitarist nu in de winkel

Gitarist 268, juli 2013, boordevol interviews, tests, workshops, recensies en nieuws

Hét blad voor gitaristen en bassisten staat deze julimaand weer boordevol interviews, tests, workshops, recensies en nieuws. In Gitarist 268 vind je een special over de Gibson Firebird, een interview .....meer »»

Mark Tuinstra opent met Azalai Amsterdam Roots

Bijzonder project met sterrenparade van Afrikaanse artiesten

Donderdag 4 juli start het Amsterdam Roots Festival in de Amsterdamse Melkweg met een dubbelconcert van het Azalai Project en Bombino. Azalai is een een speciaal project met divers Afrikaans repertoir.....meer »»

Guthrie Govan: voorbij de shred

Audio en video bij de voorbeeldlicks uit het interview in Gitarist 268, juli 2013

Tijdens het interview met Gitarist (juli 2013), liet Guthrie Govan z’n prachtige nieuwe Charvel prototype zien. In de bijbehorende video (hieronder) vertelt hij welbespraakt over de gitaar en gaat hij.....meer »»

Gibson Firebird videoplaylist

The Magnficent Seven: Brian Jones, Eric Clapton, Johnny Winter, Clarence ‘Gatemouth’ Brown, Allen Collins, Gem Archer, Steve Clark

Gibsons iconische Firebird wordt dit jaar vijftig. Zijn radicale uiterlijk en ontwerp maken hem een van de meest opvallende Gibson gitaren uit de geschiedenis. Zelfs vandaag de dag ziet hij er nog ged.....meer »»

Mister Legato: Allen Hinds

Video en Spotify-playlist van de LA-sessieman

De uit Los Angeles afkomstige gitarist Allen Hinds was voor een aantal concerten in Nederland. In Gitarist 268, juli 2013, vind je een interview. We filmden hem tijdens een inspirerende clinic in Zwol.....meer »»

Workshop arpeggio's - deel 2

Audio bij workshop Gitarist 268

Gitarist onderzoekt de belangrijkste technieken die je kunt gebruiken om arpeggio’s te spelen, in de hoop dat dit je zal inspireren om er creatiever gebruik van te maken.
In Gitarist 268, juli 20.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken