Simon McBride's kruisende lijnen

Simon McBride's kruisende lijnen

Audio- en videomateriaal bij het interview in Gitarist 261

'Crossing The Line', het derde album van Simon McBride, staat tjokvol reusachtige gitaargeluiden en stevige maar scherpe solo's waar de Ierse gitarist om bekendstaat. De warme vintage sound waar hij n.....meer »»

Made in Holland: Nederlandse versterkers getest

Video's bij het artikel in Gitarist 261

In een markt die gedomineerd wordt door Engelse en Amerikaanse merken, kunnen we trots zijn op de buizenversterkers van eigen bodem. Niet alleen is de keuze ruim, de kwaliteit is ook nog eens erg hoog.....meer »»

Gitaarspelen als topsport, deel 1

Audio bij workshop Gitarist 261

Op pagina 72 t/m 76 van Gitarist 261 van december 2012 vind je de workshop ‘Gitaarspelen als topsport’. Goed beschouwd liggen muziek en sport niet ver uit elkaar. Voor beide moet je hard en regelmati.....meer »»

Andy Summers: onverminderd ambitieus

Audio- en videomateriaal bij het interview in Gitarist 261

Iedereen roept "Police!" bij het horen van zijn naam, maar hij verbindt zijn hele leven lang al sounds van de elektrische gitaar met klassieke speeltechnieken en wringende harmonieën. Andy Summers is .....meer »»

Barney Kessel - Basie's Blues

Audiovoorbeeld bij de workshop in Gitarist 261

Op pagina 63 van Gitarist 261 van december 2012 vind je als onderdeel van de feature over Barney Kessel de workshop ‘Barney Kessel – Basie’s Blues’. In het thema van Basie’s Blues komen veel typische .....meer »»

Basnoten: rechterhandtechniek deel 1

Wisselen op twee snaren met Graffiti6

De afgelopen tijd hebben we het bij basnoten vaak over technieken gehad die met je linkerhand van doen hebben. Deze keer kijken we eens naar de rechter. .....meer »»

Amsterdam Electric Guitar Heaven

Met Andy Summers, Adrian Belew, John Mayall, Debashish Bhattacharya, Jan Akkerman, Philip Catherine en vele anderen - 10 podia - 7 t/m 16 december

De vorige edities van Amsterdam Electric Guitar Heaven waren al indrukwekkend, maar de programmering van 2012 slaat alles. Bekijk hier de volledige programmering van dit grootse festival dat plaatsvin.....meer »»

Als beginnende artiest vaker buiten je regio spelen?

Hallo allemaal,

Wij zijn HBO-studenten die begonnen zijn met Jong-Ondernemen.
We willen graag een website ontwerpen voor beginnende bands/DJs, en ze helpen om meer buiten hun regio te spe.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken