Global Act Award op de Dag van de Wereldmuziek

Global Act Award op de Dag van de Wereldmuziek

Boi Akih, Kasba en Fernando Lameirinhas genomineerd

Vrijdag 11 december, tijdens de Dag van de Wereldmuziek, worden drie wereldmuziek-awards uitgereikt. De MCN Wereldprijs is voor Joep Bor, de Word Up! talentenprijs gaat naar Karsu Dönmez of Maria Fern.....meer »»

Jeroen Paul Thesseling promoot Hellborg

Naast Warwick bassen nu ook versterkers

Jeroen Paul Thesseling speelt al sinds 1993 op Warwick bassen, maar vanaf nu gebruikt hij ook de Hellborg versterkers van deze Duitse bouwer. Thesseling zal een Hellborg stack op het podium hebben sta.....meer »»

Impressie Le Guess Who? Festival

Gitarist aanwezig op vrijdag en zaterdag

Van donderdag 26 t/m maandag 30 november vond de derde editie van het underground muziekfestival Le Guess Who? plaats. Het sfeerrijke en succesvolle festival, georganiseerd door programmeur Johan Gijs.....meer »»

Suhr Guitar Experience in De Meern

Clinics van o.a. Guthrie Govan in Azotod

Richard Hallebeek, José de Castro en Guthrie Govan geven zondag 13 december gitaarclinics in Azotod in De Meern. Verder zijn er miniconcerten, een jam en mogelijkheden om Suhr gitaren en versterkers t.....meer »»

Boeiende clinics Larry Carlton

'Mr. 335' in Den Haag en Nijmegen

Op maandag 23 november jl. verzamelden zo’n 70 gitaarliefhebbers zich in Musicon in Den Haag om 'Mr. 335', oftewel de Amerikaanse meestergitarist Larry Carlton, aan het werk te zien. Carlton, op tourn.....meer »»

Leif de Leeuw wint Dutch Guitar Awards 2009

Een verslag van de finale

In het fraaie gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum werd op zaterdag 28 november jl. de finale gehouden van de Dutch Guitar Awards 2009......meer »»

Gareth Pearson breekt rechterhand

Gitarist betrokken bij knokpartij in pub

Gitarist Gareth Pearson (zie Fuzzbox in Gitarist 225, december 2009) heeft door krachtig ingrijpen bij een kroeggevecht een botje gebroken in zijn rechterhand. Gareth zag een vechtpartij tussen drie j.....meer »»

Morpheus EFX DropTune

Drop 'n' Roll

Morpheus EFX heeft een nieuw pedaal gelanceerd: de DropTune. Het effect heeft niets met dat zwarte goedje te maken, maar is een polyfone pitchshifter die je in staat stelt om de toonhoogte van je gita.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken