In Memoriam Jay Bennett (1963-2009)

In Memoriam Jay Bennett (1963-2009)

Oud-gitarist Wilco overleden op 45-jarige leeftijd

De Amerikaanse multi-instrumentalist en singer-songwriter Jay Bennett is zondag 24 mei in zijn woonplaats Urbania, Illinois overleden. Bennett was van 1994 tot 2001 gitarist van de experimentele count.....meer »»

Artis ZOOmeravondconcerten

Met o.a. Johan, Storybox en El Pino & the Volunteers

In de maanden juni, juli en augustus is dierentuin Artis in Amsterdam weer elke zaterdagavond tot zonsondergang geopend. Naast de gebruikelijke Artis ZOOmeravond-ingrediënten als rondleidingen en thea.....meer »»

Brian Setzer Orchestra naar Nederland

Exclusief optreden in HMH

Gitarist-zanger en drievoudig Grammy Award-winnaar Brian Setzer komt op 15 juli met zijn Brian Setzer Orchestra naar Nederland. Setzer is natuurlijk ook bekend als frontman van het rockabillytrio de S.....meer »»

30 mei: Guitar Experience 6

Jazzgitarist Richard Smith geeft masterclass

Op zaterdag 30 mei 2009 vindt de zesde, gratis toegankelijke Guitar Experience plaats in het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum. Dat betekent van 13:00 tot 18:00 uur workshops, optredens, jamsess.....meer »»

Soloplaat Sepultura-gitarist Andreas Kisser

Releasedatum ‘Hubris I & II’ 29 mei

‘Hubris I & II’, het soloalbum van Sepultura-gitarist Andreas Kisser, verschijnt 29 mei op Mascot Records. Het wordt een dubbelaar, waarvan de eerste cd de nadruk legt op de elektrische gitaar en de t.....meer »»

Gitaristenkring Paramaribo

Op bezoek bij gitaardocent Ernst Bleijert

In Gitarist 218 (mei 2009) besteedden we in Input al kort aandacht aan de Gitaristenkring in Paramaribo. Hier volgt de volledige reportage die Hidde Middelweerd maakte in Suriname......meer »»

Gratis masterclasses The Hague Jazz

Met o.a. New Morning Trio en Sabrina Starke

In het auditorium van het Gemeentemuseum Den Haag vinden van woensdag 20 t/m zaterdag 23 mei dagelijks vanaf 15.00 uur masterclasses plaats van artiesten die hun opwachting maken tijdens The Hague Jaz.....meer »»

Line-up Parkpop 2009 compleet

Eddie Kowalczyk (Live) en Triggerfinger toegevoegd

Parkpop 2009 vindt plaats op zondag 28 juni, traditiegetrouw natuurlijk weer in het Zuiderpark in Den Haag. Het festival maakt de line-up compleet met de komst van de frontman van de Amerikaanse rockb.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken