Folkgitaar

Folkgitaar

Audio bij folkfeature Gitarist 218

Op pagina 34 t/m 37 van Gitarist 218 van mei 2009 vind je het feature-artikel ‘Folkgitaar’. Aan de hand van het spel van vier beroemde folkgitaristen gaan we hier nader in op de voor folkgitaar kenmer.....meer »»

Interview Ad van den Berg

‘De mensen vragen meer dan ooit om een reünie’

In Gitarist 218 (mei 2009) kun je lezen hoe gitaarheld annex kunstschilder Ad van den Berg betrokken raakte bij de Aristides 010, de opmerkelijke Nederlandse kunststof gitaar van gitaarbouwer Aristide.....meer »»

Gitarist Soundroom op Muzikantendag

Gitaar en bas in het opnameproces

Een must voor elke muzikant, ieder jaar weer een feest en altijd bijzonder leerzaam en inspirerend: de Muzikantendag vindt zaterdag 9 mei voor de tweede keer plaats in en om 013 te Tilburg. Voor gitar.....meer »»

Ry Cooder is weer eens in Nederland

Gitarist en wereldmuziekpionier speelt in juni drie keer in Carré

Het heeft even moeten duren, maar Ry Cooder laat eindelijk zijn gezicht weer eens zien in Nederland. De gitarist en pionier op gebied van wereldmuziek speelt op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19.....meer »»

Nieuwe God Dethroned-plaat

Conceptalbum ‘Passiondale’ eind april uit

Nadat Iron Maiden al een nummer over het Belgische dorp geschreven had, heeft de Drentse deathmetalband God Dethroned er zelfs een heus conceptalbum aan gewijd. 'Passiondale' ligt op 26 april in de wi.....meer »»

Ibanez viert 20 jaar Paul Gilbert

Gelimiteerde reissue 1989 signaturemodel

2009 is bij Ibanez het jaar van Paul Gilbert. Het Japanse gitaarmerk heeft onlangs een ultra-gelimiteerde reissue uitgebracht van zijn originele 1989 signaturemodel: de PGM100RE 20th Anniversary......meer »»

Bassisten-Knock Out! in Bibelot

Dordts poppodium laat muzikanten strijden in boksring

Muziekpodium Bibelot in Dordrecht zoekt acht bassisten die op 28 mei de strijd met elkaar durven aan te gaan tijdens de derde editie van Knock Out! Tijdens deze wedstrijd draait het om improvisatie, p.....meer »»

Nieuw album The Gathering

‘The West Pole’ uit op 4 mei

‘The West Pole’ is de titel van het nieuwe album van The Gathering, dat op 4 mei het daglicht zal zien. Het is het eerste album sinds het vertrek van zangeres Anneke van Giersbergen, die inmiddels is .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken