Niks dan licks

Niks dan licks

Audio bij de workshop in Gitarist 363

In Gitarist 363, juni 2021 vind je de noten en tabs bij deze workshop. In deze serie geven we elke maand een gevarieerde verzameling licks in de stijl van bekende gitaristen op drie moeilijkheidsnivea.....meer »»

Bertolf: van bluegrass tot Beatles

Video en audio bij het interview in Gitarist 363

Bertolf Lentink heeft twee gezichten. Aan de ene kant is hij een rootsmuzikant met een voorliefde voor bluegrass, aan de andere kant een songschrijver in de traditie van The Beatles. In Gitarist 363, .....meer »»

Release van de week: Mdou Moctar - Afrique Victime

Vandaag verschenen: 21 mei 2021

Een album met de omschrijving “Sahararock meets de gitaarstijl van Van Halen”, daar wilden we meer over weten. Mdou Moctars fusie van muzikale culturen is intrigerend, zijn gitaarspel prachtig......meer »»

Leer muziektheorie met Sonid

Gratis app van Nederlandse bodem

De Nederlandse gitaardocent Martijn Ensing heeft naast muziek nog een andere passie: programmeren. Hij combineerde die twee aspecten met de muziektheorie-app Sonid......meer »»

PRS Archon versterkers keren terug

50-watt combo en 50-watt head

PRS blaast de Archon versterkerreeks nieuw leven in, nadat de lijn verdween aan het begin van 2021. Na een paar maanden keren de Archon versterkers dus terug. Het proces werd geleid door de versterker.....meer »»

Release van de week: St. Vincent - Daddy's Home

Vandaag verschenen - 14 mei 2021

Voor de huidige Gitarist spraken we met Annie Clark oftewel St. Vincent. Het langverwachte album nieuwe album kwam vandaag uit en is - zoals je in het interview al kon lezen - behoorlijk anders dan de.....meer »»

Walrus Audio Polychrome analoge flanger

Nieuwste in de reeks modulatie-effecten van Walrus Audio

Het in Oklahoma gevestigde Walrus Audio breidt de lijn van modulatie-effecten uit met de Polychrome flanger. Dit analoge pedaal is, zoals we van Walrus Audio verwachten, alles behalve conventioneel......meer »»

Duik in de wetenschap achter gitaren met CSGuitars

Video’s over gitaar met de lens van een natuurkundige

In 2011 begin de schotse Colin Scott met het uploaden van covers en andere video’s over gitaar op zijn kanaal CSGuitars. Hij was toen net klaar met een studie Natuurkunde aan de universiteit. Tijden.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken