Release van de Week: Mick Fleetwood & Friends Celebrate the Music of Peter Green

Release van de Week: Mick Fleetwood & Friends Celebrate the Music of Peter Green

Vandaag verschenen - 30 april 2021

Vorig jaar overleed Fleetwood Mac's invloedrijke oorspronkelijke gitarist Peter Green op 73-jarige leeftijd. Nog voor zijn overlijden organiseerde drummer Mick Fleetwood een concert waarbij verschille.....meer »»

Joe Walsh limited edition PRS

De McCarty 594 Singlecut naar Walsh zijn wensen

PRS brengt de McCarty 594 Singlecut met specificaties voor Walsh uit in een beperkte oplage van tweehonderd stuks. Het doel van Paul Reed Smith en Joe Walsh was om een nieuwe gitaar te laten voelen al.....meer »»

De 13 beste gitaartuners van 2021

Van clip-ons tot pedalen

Een goed stemapparaat is essentieel voor elke gitarist. Om zelf in tune te spelen, maar ook om ervoor te zorgen dat je op een lijn zit met je band. We selecteerden de 13 beste tuners van dit moment! .....meer »»

Release van de Week: Dans Dans - Zink

Vandaag verschenen - 23 april 2021

Dans Dans is zo'n band die zowel op Pukkelpop als op North Sea Jazz geboekt wordt. Zink is het vijfde album van het trio, uitgekomen op het Gentse label Unday Records. .....meer »»

Marty Friedman: Amerikaan in Tokio

Video en audio bij het interview in Gitarist 362

Op ‘Tokyo Jukebox 3’ stelt Marty Friedman het internationale publiek voor de derde keer voor aan zijn favoriete Japanse popmuziek. De Amerikaan in Tokio heeft inmiddels alweer twee decennia een so.....meer »»

Bluesy riff in de stijl van Keef

Audio bij de Keith Richards-feature in Gitarist 362

In de feature over de gitaren van Keith Richards in Gitarist 362, mei 2021 kun je je verlekkeren aan alle mooie gitaren die Keef in de loop der jaren heeft bespeeld. De muziek die hij daarmee maakt he.....meer »»

Onze website Gitarist.nl is vernieuwd

Neem een kijkje bij nieuws, tests, videos, events, top 10 en extra's bij het magazine

Met een frisse look en een geheel verbeterde ervaring op mobiel en tablet is onze website een genot om doorheen te scrollen. Bekijk de testsectie, waarin momenteel 619 producttests te downloaden zijn,.....meer »»

St. Vincent: seventies soul en goldfoils

Video en audio bij het interview in Gitarist 362

‘Daddy’s Home’ is het zesde album van Annie Clark, oftewel St. Vincent. Met deze plaat grijpt ze terug naar het New York van de jaren zeventig met dito sounds. Een van die sounds is afkomstig va.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken