Release van de week: Sloper - Sloper

Release van de week: Sloper - Sloper

Vandaag verschenen - 5 juni 2020

Rockdrumroyalty! Sloper, de nieuwe band van Mario Goossens en Cesar Zuiderwijk dook na de eerste succesvolle optredens, onder meer op Eurosonic, de studio in, met de ep Sloper als glanzend resultaat. .....meer »»

Gitaarbouwer Ger Boonstra overleden

Boonstra bouwde gitaren voor de grote namen uit de gypsy-jazztraditie

Ger Boonstra was een geliefde gitaarbouwer binnen de gypsy-jazztraditie. Naast replica's van oude Selmer- en Busato-modellen maakte hij zijn eigen modellen en signaturegitaren, onder anderen voor Fapy.....meer »»

DRUMnBASE stage mat

vintage en anti-slip

Muzikanten stropen winkels af op zoek naar Perzische tapijten voor onder drums, versterkers en gewoon voor de looks en demping op podia en in oefenruimtes. Een goed tapijt is niet makkelijk te vinden .....meer »»

Rose Marin

Schrijft songs op maat

De Noord-Hollandse singer-songwriter Rose Marin zag haar inkomsten van optredens wegvallen, toen de horeca half maart de deuren sloot. Ze besloot daarom, tegen betaling, songs op maat te gaan schrijve.....meer »»

Release van de week: Vandenberg - 2020

Vandaag verschenen - 29 mei 2020

Ondanks recent succes met Vandenberg’s MoonKings vond Adriaan van den Berg (66) het tijd om de slapende reus die hem bijna veertig jaar geleden deed doorbreken, te wekken uit zijn winterslaap. Van.....meer »»

Riff van de maand: The Strokes - Bad Decisions

Video bij de workshop in Gitarist 351

In Gitarist 351, juni 2020, vind je het notendiagram bij deze workshop. Bad Decisions komt van het langverwachte nieuwe Strokes-album ‘The New Abnormal’ en trapt af met een coole riff van Nick Val.....meer »»

De waanzinnige sounds van Tom Morello

Zijn nieuwe Fender Soul Power Strat in briljante video

Je hoort mensen wel eens zeggen dat alles al is gedaan op de elektrische gitaar. Hoezo? Wie zegt dat? Welnee, er is nog zoveel terrein te verkennen, het is nog maar zo’n jong instrument!, aldus Tom .....meer »»

Terugkijken: interview en Gretsch demo van Wesley Nuis

Bax E-days livestream

Bax Music organiseert elk jaar in mei een groot event met clinics en concerten. Dat kan nu even niet, dus organiseerde Bax - inmiddels 13de op de ranglijst van 's werelds grootste muziekwinkels - een .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken