Rusty Roots

Audio bij het interview in Gitarist 281

Gitarist Extra 26-07-2014 10:07

Voor hun vierde album ‘Your Host’ werkte Rusty Roots samen met Triggerfinger-drummer Mario Goossens. Met hem is de band op zoek geweest naar een nieuw geluid voor de rootsy bluesrock van het Vlaamse kwartet. In Gitarist 281, augustus 2014 vertelt zanger en slaggitarist Jan Bas over deze zoektocht.

Het was de bedoeling dat Rusty Roots het nieuwe album in de Konk Studios van Ray Davies in Londen zouden opnemen, maar uiteindelijk belandde het gezelschap in het huis van Mario’s moeder! Jan Bas: "Voor de pre-producties zaten we in het huis van Mario’s moeder en dat geluid viel zo hard mee dat we dachten: waarom zouden we ons vastpinnen op tien dagen studio in Londen, terwijl we hier op ons gemak kunnen werken? De apparatuur was wel uiterst professioneel en vintage, zoals een Neve tafel uit de jaren zeventig."

Goossens liet de band voor het eerst veel effectpedalen gebruiken, waarbij de Colorsound One Knob Fuzz favoriet was: "Als Bob (Smets, leadgitarist) vroeger een solo speelde, moest hij voor zijn versterker gaan zitten om die aan het fluiten te krijgen. Met die One Knob mag hij zijn vingers niet van de snaren halen, anders vliegt de hele versterker in brand!"

Beluister hier het nieuwe album 'Your Host':

zoeken
zoeken