Gitarist 212 november 2008

«« Gitarist 213 december 2008

Inhoud Gitarist 212 november 2008


Input [ Input/Output pagina 6 ]

o.a. Seán Walsh Band, Seasick Steve.


Output [ Input/Output pagina 68 ]

o.a. Release van de Maand: BB King, De Sacksioni Methode, Andy Tielman, Paul Gilbert, Oasis, Mogwai, Dream Theater.


Metallica [ Interviews pagina 16 ]

Er is in 2008 geen grotere metalband dan Metallica en geen groter album dan ‘Death Magnetic’. En er komt dit jaar ook geen groter Metallica-gitaarinterview! Hetfield en Hammett leggen hun muzikantenziel bloot.


Monte Montgomery [ Interviews pagina 28 ]

Monte Montgomery speelde eerst elektrische gitaar, maar is succesvol ‘overgelopen’ naar de akoestische. Met zijn unieke, explosieve spel bracht hij instrument naar nieuwe hoogtes en een nieuw publiek.


Slipknot [ Interviews pagina 38 ]

Metals eigen toxic twins Jim Root en Mick Thomson vertellen hoe de drie jaar die Slipknot uit elkaar was het maken van het comebackalbum ‘All Hope Is Gone’ hebben beïnvloed. Is er nog hoop voor Slipknot?


Hallo Venray [ Interviews pagina 44 ]

Eind september verscheen het dubbelalbum ‘Leather On My Soul’, met een ruige elektrische en een ingetogen akoestische schijf. Na (ruim) tien albums maken we met zanger/gitarist en songschrijver Henk Koorn de balans op van meer dan twee decennia Hallo Venray.


Bløf [ Interviews pagina 46 ]

Vlak voor het uitkomen van de nieuwe cd schoof Gitarist aan bij zanger/gitarist Paskal Jakobsen. ‘Oktober’ is de eerste en wat betreft thematiek zwaardere helft van een tweeluik. Het tweede deel verschijnt komend voorjaar.


Alvin Lee [ Interviews pagina 52 ]

Na het optreden van zijn band Ten Years After op Woodstock in 1969 was Lee even de beroemdste – en snelste - gitarist ter wereld. Alvin Lee is inmiddels de zestig gepasseerd, maar zijn spel, een explosieve mix van blues, rock, country en jazz, is nog altijd fenomenaal.


ESP GL-56 [ Tests pagina 22 ]

De GL-56 is het Strat-achtige signaturemodel van George Lynch, u weet wel, van Dokken en Lynch Mob. Hij draait al heel wat jaartjes mee en zo ziet deze gitaar er eigenlijk ook uit...


Spear Gladius SP [ Tests pagina 25 ]

Spear Guitars is een Koreaans bedrijf dat zijn gitaren in Vietnam laat maken. Naast de onvermijdelijke kopieën van Gibson, Fender en Gretsch kent Spear Guitars ook eigen modellen.


Engl Steve Morse [ Tests pagina 26 ]

Engl heeft wat met (ex-)Deep Purple-gitaristen. Na Ritchie Blackmore is Steve Morse, nu al meer dan veertien jaar lid van de klassieke hardrockband, de tweede gitarist met een eigen signatureversterker.


Fairclough Electric Mountain [ Tests pagina 30 ]

Steve Fairclough is een Britse sessiegitarist die tevens lesgeeft en ooit de merken Takamine en Parker demonstreerde. Deze gitaar moet wat hem betreft boven de grote (Chinese) meute uitsteken.


MXR Carbon Copy en Stereo Tremolo [ Tests pagina 32 ]

MXR gaat door met het hercreëren van geluiden uit het verleden met een moderne draai. Extra: de geschiedenis van MXR - van seventies chic tot modern effect.


Line 6 M13 [ Tests pagina 34 ]

Lastig kiezen tussen een klassieke stompbox of een multi-effectprocessor? Line 6 heeft wellicht de oplossing...


Yamaha RBX A2 bassen [ Tests pagina 40 ]

Yamaha basgitaren behoren tot de fijnste en betrouwbaarste ter wereld. Ze klinken goed, zijn innovatief en het zijn geen klakkeloze kopieën van beroemde andere merken. Geldt dat ook voor deze RBX A2 bassen?


Eden E300T [ Tests pagina 42 ]

Eden heeft voor de lancering van de E-serie buizenbasversterkers een populaire retro-look gecombineerd met een grotere eenvoud en betaalbaarheid.


IK Multimedia AmpliTube Metal [ Tests pagina 49 ]

AmpliTube Metal is de eerste versterker- en effectmodeller in softwarevorm die volledig op heavy metal is geënt.


Sneltests [ Tests pagina 51 ]

Danelectro Cool Cat effectpedalen & Bare Knuckle PG Blues humbuckers


Jerry Reed [ Diversen pagina 55 ]

Jerry Reed was een guitarist’s guitarist. Als zanger en acteur was hij bekend bij het grote publiek, als songschrijver en sideman viel hij in de smaak bij The King himself.


Gebruikte gitaren [ Diversen pagina 56 ]

Fender Telecaster Deluxe 1973-81


Gitaarschuur [ Diversen pagina 59 ]

Potmeterkraak


Agenda [ Diversen pagina 75 ]


Wat ik geleerd heb: Wes Borland [ Diversen pagina 81 ]


Rocklicks: ZZ Top [ Workshops pagina 60 ]


Ritmegitaar: omkeringen [ Workshops pagina 62 ]


Van blues naar jazz: de pentatoniek voorbij (4) [ Workshops pagina 63 ]


Basnoten: J.S. Bach - Inventie No.1 (3) [ Workshops pagina 65 ]


zoeken
zoeken