Gitarist 226 januari 2010

«« Gitarist 227 februari 2010

Inhoud Gitarist 226 januari 2010


BB King [ Interviews pagina 16 ]

Zijn meest recente album, ‘One Kind Favor’ uit 2008, is een eerbetoon aan de oude geesten van de deltablues. Zelf is BB King nog springlevend en klaar voor de volgende rit.


Gov’t Mule [ Interviews pagina 28 ]

In Amerika zijn ze groter dan groot: Gov’t Mule. Vooralsnog blijft Nederland een beetje achter, maar wij vonden frontman Warren Haynes bereid om iets over het nieuwe album ‘By A Thread’ te vertellen.


Ed Verhoeff [ Interviews pagina 30 ]

Ed Verhoeff is een veelzijdige gitarist met een persoonlijke, expressieve sound. Hij wordt tot de belangrijkste ‘nieuwe’ jazzgitaristen van dit moment gerekend. Tijdens het Rotterdam International Jazzfestival presenteerde Verhoeff zijn nieuwe album ‘Slow Food’.


Redd Volkaert [ Interviews pagina 48 ]

‘Tele-meester’ Redd Volkaert kan zich tegenwoordig Grammy Award winning countrygitarist noemen. De Amerikaan was in oktober in het Zuid-Hollandse Klaaswaal voor een optreden met Dale Watson en Chuck Mead. Gitarist was erbij.


Rondetafelgesprek bluesrockgitaristen [ Features pagina 38 ]

Met z’n vijven zitten ze rond de tafel: Julian Sas, Ted Oberg, Dusty Ciggaar, Marcel Scherpenzeel en Ruben Hoeke. Giganten van de Nederlandse bluesrock. Wat drijft ze? Hoe zijn ze begonnen? Hoe strak in de leer zijn ze en wat voor gevoel krijgen ze als er weer zo’n flitsende solo uitgeperst wordt?


Taylor T5-LTD [ Tests pagina 20 ]

De Taylor T5 was het eerste instrument waarmee de grootste akoestische bouwer zich op de elektrische gitaarmarkt begaf. Deze voorjaars-limited edition kregen we pas in het najaar te zien, maar een ‘betaalbare’ T5 is natuurlijk het wachten waard.


Cort M600T [ Tests pagina 22 ]

De Cort M600T is een scherp geprijsd en zeer comfortabel instrument, dat voorzien is van hoogwaardige hardware en elektronica.


Fender 1957 Tweed Champ, Marshall Class 5 & Koch Classic SE12 [ Tests pagina 24 ]

De markt wordt bijna overspoeld door buizenversterkers met een klein vermogen. Daarom zijn we er eens goed voor gaan zitten en hebben we drie van die kleine rakkers getest.


Martin D-1 & OMC-1E [ Tests pagina 32 ]

Martin blaast nieuw leven in de 1-serie, maar zijn de vernieuwingen voldoende om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden?


Digidesign Eleven Rack [ Tests pagina 34 ]

Een compleet systeem voor opnemen en effectprocessing – en je krijgt er nog Pro Tools bij ook!


Apple Logic Studio [ Tests pagina 36 ]

De topklasse opnamesoftware van Apple krijgt een gitaarvriendelijke make-over. Tijd om in te pluggen!


MXR baseffecten [ Tests pagina 42 ]

MXR biedt vier kwalitatief goede en opwindende effectpedalen om het geluid van je bas te verrijken: El Grande Bass Fuzz, Bass DI+, Bass Octave Deluxe & Bass Blow Torch.


Lakland Skyline Decade [ Tests pagina 45 ]

In 2005 vierde Lakland zijn 10-jarig jubileum met de toepasselijk genaamde Decade basgitaar. Hiervan is nu een beter betaalbare versie verkrijgbaar in de Skyline-serie.


Sneltests [ Tests pagina 47 ]

Electro-Harmonix 22 Caliber pedaalversterker & Seymour Duncan Triple Shot Switching Mounting Ring elementschakelsysteem


Gebruikte gitaren: Mosrite VI Standard 1971–1973 [ Diversen pagina 50 ]


Gitaarschuur [ Diversen pagina 52 ]


Input [ Diversen pagina 6 ]

o.a. The New Shining, awkward i, Bruce Kulick


Output [ Diversen pagina 60 ]

o.a. Nirvana, John Mayer, The Devin Townsend Project, Ian Siegal, Biffy Clyro, Pierre Bensusan, El Pino & The Volunteers


Agenda [ Diversen pagina 65 ]


Wat ik geleerd heb: Frank Boeijen [ Diversen pagina 73 ]


Smaakvolle licks [ Workshops pagina 54 ]


Basnoten: Rex Brown [ Workshops pagina 59 ]


zoeken
zoeken