Gitarist 237 december 2010

«« Gitarist 238 januari 2011

Inhoud Gitarist 237 december 2010


Lee Ritenour [ Interviews pagina 18 ]

Zou het niet geweldig zijn om een hele hoop van de beste gitaristen ter wereld op één en hetzelfde album te horen? Hij heeft er vijftig jaar over gedaan, maar met ‘6 String Theory’ is dat exact wat Lee Ritenour onlangs heeft bereikt.


The Posies [ Interviews pagina 32 ]

Met het klassieke ‘Frosting On The Beater’ (1993) gaf de band van Jon Auer en Ken Stringfellow de alternatieve gitaarrock een melodieuze powerpopvariant. Het nieuwe Posies-album ‘Blood/Candy’ is hun meest ambitieuze werkstuk tot nu toe.


Martin ‘Youth’ Glover [ Interviews pagina 66 ]

Na twee live-cd’s verscheen onlangs eindelijk het eerste studioalbum van Killing Joke in de originele bezetting sinds ‘Revelations’ uit 1982. Bassist van het eerste uur Martin ‘Youth’ Glover vertelt over de reünie en de totstandkoming van ‘Absolute Dissent’.


Classic rock: de beste gitaristen en albums [ Features pagina 42 ]

Ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van Gitarist bewijzen we eer aan de beste classic rock-albums uit de geschiedenis. We spraken met de gitaristen en vroegen hen naar de verhalen achter de klassiekers en naar de gebruikte technieken en spullen.


Fender American Deluxe Stratocaster & Telecaster [ Tests pagina 22 ]

Amerika’s volgende topmodel? Gelikter, beter en flitsender, en hunkerend naar jouw geld: de nieuwe Fender American Deluxe-serie is een bikkelharde concurrent voor alle boetiekimitaties.


Mayones Legend [ Tests pagina 28 ]

Mayones heeft veel aanhang onder metalgitaristen, maar met de Legend laat het Poolse bedrijf zien ook uit een ander vaatje te kunnen tappen.


Orange Thunder 30 [ Tests pagina 30 ]

Deze 30-watt combo van Orange brengt het beste van de Dual Terror, de Thunderverb en de Rockerverb samen.


Faith Neptune FNCETB [ Tests pagina 36 ]

Patrick James Eggle is een Engelse gitaarbouwer die onder eigen naam gitaren bouwt, maar ook voor Faith een serie betaalbare, in Indonesië gemaakte akoestische gitaren ontwerpt. De verwachtingen rondom deze splinternieuwe Faith Neptune zijn hooggespannen.


Boss PS-6 Harmonist & ST-2 Power Stack [ Tests pagina 38 ]

De twee jongste modellen in de immer evoluerende en uitbreidende pedaallijn van Boss zijn de Harmonist en de Power Stack. Ga je voor intelligente schoonheid of speel je liever beestachtig ruig?


Zoom G2Nu & G2.1Nu [ Tests pagina 40 ]

Zoom komt met twee nieuwe multi-effecten: low budget en ontworpen voor podium- en (met dank aan een USB-interface) opnamedoeleinden. De G2Nu en G2.1Nu zijn identiek, behalve dat de laatste uitgerust is met een expressiepedaal


LTD Vintage-204 [ Tests pagina 63 ]

LTD is voor ESP wat Squier is voor Fender: een beter betaalbare variant die eveneens kwaliteit biedt. Omdat de bassen uit de Vintage-4-serie van ESP zo populair bleken, besloot men van deze instrumenten ook een LTD-versie te maken.


Ampeg SVT-7 PRO [ Tests pagina 64 ]

De Ampeg SVT stond altijd voor een uitstekend basgeluid gekoppeld aan een loodzwaar, in je eentje nauwelijks te tillen apparaat. Met de SVT-7 PRO is daar gelukkig verandering in gekomen!


Nomad Factory BBE Stomp Ware [ Tests pagina 69 ]

Nomad Factory creëerde digitale versies van de effectpedalen van BBE Sound.


Sneltests [ Tests pagina 71 ]

Yamaha BB424 Super BB basgitaar & Plutoneium Chi-Wah-Wah


Gebruikte gitaren: Fender Coronado II 1966-1969 [ Diversen pagina 72 ]


Gitaarschuur [ Diversen pagina 75 ]


Input [ Diversen pagina 8 ]

o.a. Shaking Godspeed, Tommy Ebben, Steve Vai Naked Tracks Contest


Output [ Diversen pagina 84 ]

o.a. The Big 4, Santana, Steve Lukather, Triggerfinger, Opeth, Monster Magnet, Simon McBride


Agenda [ Diversen pagina 89 ]


Wat ik geleerd heb: Sander de Gier [ Diversen pagina 97 ]


Strat-hemel (1) [ Workshops pagina 76 ]


Basnoten: fills (2) [ Workshops pagina 83 ]


zoeken
zoeken