Gitarist 244 juli 2011

«« Gitarist 245 augustus 2011

Inhoud Gitarist 244 juli 2011


Anton Goudsmit [ Interviews pagina 14 ]

Anton Goudsmit is de vaste gitarist van New Cool Collective, won vorig jaar de prestigieuze Boy Edgar Prijs en bracht onlangs met zijn eigen bandje The Ploctones een tweede album uit, ‘3… 2… 1…’ Reden genoeg om hem op te zoeken in Amsterdam.


Julian Lage [ Interviews pagina 26 ]

Op zijn zeventiende had de Amerikaanse jazzgitarist Julian Lage al opgenomen met bluegrasslegende David Grisman en samengewerkt met Gary Burton. Zijn debuut was een album vol traditionele jazz. Nu, op 23-jarige leeftijd, komt hij met een experimenteel instrumentaal conceptalbum, ‘Gladwell’.


Dennis Coffey [ Interviews pagina 28 ]

Als sessieveteraan en voormalig lid van de legendarische huisband van Motown is Dennis Coffey op een respectabele hoeveelheid hits te horen. Naar aanleiding van zijn nieuwe soloalbum doet de 70-jarige funkgitarist een boekje open over eelt, improviseren en de druk van de hitproductie.


Marcus Miller [ Interviews pagina 38 ]

Een half uur voordat het North Sea Jazz Festival 2010 losbarstte, spraken we achter het hoofdpodium met Marcus Miller, die daar later op de avond speelde met het ‘Tutu Revisited’-project, waarvan onlangs een pakket met 2 cd’s en een dvd is verschenen.


Djent [ Features pagina 34 ]

De toekomst van de metal ligt in de handen van een groep gitaarnerds (zo noemen ze zichzelf) die vanaf internetforums opklommen naar de wereldpodia. We spraken gitaristen Misha Mansoor (Periphery), Acle Kahney (TesseracT) en John Browne (Monuments) over het verpletterende nieuwe genre djent. Ook de nederdjent van Textures en CiLiCe komt aan bod.


Lag Custom Imperator Bédarieux [ Tests pagina 18 ]

Hoewel je Frankrijk misschien niet meteen associeert met gitaren en gitaarbouwers, heeft Michel Lag-Chavarria de afgelopen dertig jaar een respectabele naam opgebouwd met handgemaakte gitaren met oog voor precisie en detail.


Ibanez RG870QMZBI Premium [ Tests pagina 20 ]

Eerst waren er de gewone Ibanez RG’s en toen kwamen de duurdere modellen van de Prestige-lijn. De kloof tussen beide series wordt gedicht door de onlangs geïntroduceerde Premium-modellen


Charvel Pro Mod So-Cal Style 1 [ Tests pagina 21 ]

De laatste versie van deze ultieme rockmachine speelt geweldig en is geen aanslag op je portemonnee. De Pro Mod So-Cal Style 1 herinnert ons er nadrukkelijk aan waarom Charvel ooit zo groot is geworden.


Kool & Elfring Black Rose [ Tests pagina 22 ]

Kool & Elfring heeft een reputatie opgebouwd op het gebied van luidsprekerkasten. Met de Black Rose brengen ze hun eerste buizenversterker uit. Kan die tippen aan het niveau van de kabinetten?


Palmer FAT 50 [ Tests pagina 24 ]

Deze allround buizencombo laat zien dat DI-expert Palmer ook raad weet met versterkergeluiden van vlees en bloed.


Red Witch Famulus, Titan & Pentavocal [ Tests pagina 30 ]

Sinds kort zijn de pedalen van Red Witch ook in Nederland verkrijgbaar. Wij bekeken drie van hun toppers: een overdrive, delay en tremolo.


Guild D-40 Std & F-30R Std [ Tests pagina 32 ]

Guild komt met een nieuwe Amerikaanse Standard Series. Wij bekeken twee populaire standaard steelstringmodellen: een dreadnought en een OM.


EBS Classic Session 60 [ Tests pagina 40 ]

Oefenen op je basgitaar is ineens een stuk leuker geworden dankzij deze capabele kleine combo.


FGN Neo Classic NCPB-10M [ Tests pagina 42 ]

FGN staat voor Fujigen, de Japanse fabriek die al sinds 1960 instrumenten maakt voor veel bekende gitaarmerken, waaronder Fender. Het bedrijf brengt inmiddels ook instrumenten onder eigen naam uit. We testen de NCPB-10M, een van FGN’s Precision-type modellen uit de Neo Classic-serie.


Overloud TH2 [ Tests pagina 43 ]

De Italiaanse softwaremaker Overloud komt met een opgewaardeerde versterkersimulator én de belofte van nieuwe licentiemodellen.


Sneltests [ Tests pagina 44 ]

ModTone Atomic Phaser II en Dyno Drive effectpedalen & Way Huge Green Rhino MKII overdrivepedaal


Gitaarschuur [ Diversen pagina 45 ]


Special effects: Ibanez Cyberdrive [ Diversen pagina 46 ]


Output [ Diversen pagina 54 ]

o.a. The Ploctones, Black Country Communion, Tim Knol, Arch Enemy, Steve Hackett, Philip Catherine, Arctic Monkeys


Agenda [ Diversen pagina 57 ]


Input [ Diversen pagina 6 ]

o.a. Mayan, The Machine


Wat ik geleerd heb: Guus Laporte [ Diversen pagina 65 ]


Plectrumtechniek (1) [ Workshops pagina 48 ]


Basnoten: funk (1) [ Workshops pagina 53 ]


zoeken
zoeken