Release van de week: Loupe - Do You Ever Wonder What Comes Next?

Vandaag verschenen: 16 juni 2023

Muzieknieuws 16-06-2023 11:37

Loupe’s gitarist Jasmine van der Waals sierde de cover van ons meinummer en deed onlangs een workshop op de Bridge Guitar Convention. Vandaag komt hun langverwachte, briljante album Do You Ever Wonder What Comes Next? uit, de Gitarist Release van de Week.

foto boven Jasmine van der Waals door Reinout Bos 

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Kevin Pasman schrijft in zijn bespreking in de juni-editie van Gitarist: 'Veel gitaristen zouden zich bij een indieband als Loupe laten verleiden om de arrangementen vol te stoppen met sfeervolle lagen met weinig herkenbare noten. Jasmine van der Waals richt zich juist op heldere, gedefinieerde partijen - zelden meer dan één noot tegelijk, prachtig clean geluid - die de sterke popliedjes op Loupes debuutalbum ‘Do You Ever Wonder What Comes Next?’ een schitterende glans geven. De mooie sonore stem van Julia Korthouwer krijgt hierdoor ook nog eens extra ruimte.'

Jasmine zegt in het interview in Gitarist 386, mei 2023: 'Ik hou van mooie cleane sounds, maar soms ook van dingen kapot maken. Ik vind hele duidelijke akkoordenprogressies vervelend. Ik speel dan liever iets wat die progressie niet zo benadrukt, zoals liggende noten, die blijven liggen tijdens het schema. Dat wat ik doe moet wel een duidelijke partij zijn, herkenbaar zijn en echt een onmisbaar onderdeel van een nummer. Ik wil geen galmende soundscape. Misschien wel als extra laagje in de studio, maar niet als hoofdpartij.”

Do You Ever Wonder What Comes Next? verschijnt bij Excelsior Recordings en is de Gitarist Release van de Week.

Luister hier naar alle 13 nummers van het album:

zoeken
zoeken