Mike Stern naar Nederland

Met: Dave Weckl, Richard Bona en Bob Malach in de Boerderij

Muzieknieuws 21-04-2010 17:42

De Amerikaanse jazzgitarist Mike Stern treedt 11 mei as. op in De Boerderij in Zoetermeer en 19 mei in de Melkweg in Amsterdam. Zijn band bestaat verder uit Richard Bona op bas en zang, Dave Weckl op drums en Bob Malach op saxofoon.

Mike Stern is een van de meest vooraanstaande jazz/fusiongitaristen van zijn generatie. Hij heeft al een lange carrière achter de rug, gezien zijn twaalf studioalbums en vijf Grammy-nominaties. Stern speelde in zijn jonge jaren al met grootheden als Blood, Sweat & Tears, Billy Cobham, Jaco Pastorious en in de band van Miles Davis.

Afgelopen zomer verscheen Mike Sterns meest recente album, ‘Big Neighborhood’, dat hij maakte in samenwerking met o.a. Steve Vai, Randy Brecker, Richard Bona, Dave Weckl en Bob Malach.

Richard Bona komt uit Kameroen en is één van de opvallendste basgitaristen in de jazz. Hij werkte samen met grote namen als Herbie Hancock, Joe Zawinul en Chick Corea. Naast bassist is Richard Bona eveneens een geweldige zanger. Hij speelt ook solo met zijn eigen band en werkte al eerder met Mike Stern samen.

Dave Weckl is een van de meest fameuze Amerikaanse fusiondrummers. Hij speelde net als Richard Bona o.a. met Chick Corea. Het magazine Modern Drummer nam hem op in de Hall of Fame en noemde hem een van de beste 25 drummers aller tijden.

Bob Malach, ten slotte, staat bekend als een zeer veelzijdige jazzsaxofonist. Stevie Wonder, Madonna, Barbra Steisand, Miles Davis en Quincy Jones maakten onder meer al gebruik van zijn diensten. Ook toerde hij met Steve Miller en speelde hij met het Metropole Orkest.


Meer informatie: www.cultuurpodiumboerderij.nl
zoeken
zoeken