aanmelden
Release van de week: Robert Randolph - Brighter Days
Vandaag verschenen - 23 augustus 2019
Muzieknieuws 23-08-2019 10:08
Robert Randolph is misschien wel de grootste vernieuwer op het gebied van lapsteel en pedalsteel. Al bijna twintig jaar mengt hij de gospelbluesklanken van de sacred steel-traditie met blues, rock, soul en funk. Bovendien staat hij bekend om zijn spetterende, energieke liveshows. Vandaag verschijnt zijn achtste album ‘Brighter Days’ (Provogue/Mascot).

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Gitarist-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Niemand slaat zo goed een brug tussen de gewone elektrische gitaar en de pedalsteel als Robert Randolph. Wie hem Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix heeft horen spelen, realiseert zich dat er eigenlijk helemaal niet zoveel verschil tussen de instrumenten hoeft te zijn. Zijn eigen werk is de moeite echter meer dan waard en daar is 'Brighter Days' verder bewijs van.

Randolph en zijn Family Band namen 'Brighter Days' op met producer Dave Cobb, die vooral bekend staat om zijn country- en rootsproducties. Het blijkt een gouden greep, want Cobb benadrukt maar al te graag de blues- en gospelwortels van Randolph. De funky en soulvolle begeleiding van de Family Band lijdt daar gelukkig niet onder en het resultaat is een levendig album vol zuidelijk Amerikaans aandoende rootsrock.

In Gitarist 342 (september 2019) vertelt Robert Randolf uitgebreid over de totstandkoming van 'Brighter Days'. Daarin lees je onder meer over de prototypes van zijn nieuwe Jackson Steel Guitars, de uitdagingen waarvoor hij daarmee in de studio stond en zijn versterker met autospeakers.