aanmelden
Servco Pacific nieuwe eigenaar van Fender
Gitaarbouwer krijgt ook boete van Britse mededingingsautoriteit
Muzieknieuws 28-01-2020 11:57
Servco Pacific, al sinds de jaren tachtig een belangrijke aandeelhouder van Fender, neemt een meerderheidsbelang in moederbedrijf FMIC door de overname van de aandelen van TPG Growth. De overname zal in februari plaatsvinden.

Servco was al in de jaren vijftig een Fender-dealer en maakte deel uit van de investeerdersgroep die Bill Schultz steunde bij de management buy-out van het bedrijf van CBS in 1985. TPG Growth en Servco bundelden in 2012 hun krachten om de meerderheid van de aandelen van Weston Presidio over te nemen.

Volgens Fender Musical Instrument Corporation CEO Andy Mooney zal alles verder business as usual blijven: “Fender zal doorgaan met hetzelfde uitzonderlijke managementteam dat een belangrijke rol heeft gespeeld in onze recente groei. We kijken ernaar uit om onze lange relatie met Servco verder uit te bouwen. Zij delen onze kernmissie om muzikanten te ondersteunen in elke fase van hun muzikale reis."

FMCI is naast Fender ook eigenaar van Squier, Gretsch, Jackson, Charvel en Bigsby.     

Boete
Eerder deze week werd bekend dat de Britse mededingingsautoriteit Competition & Markets Authority Fender Europe een boete van 4,5 miljoen pond (5,3 miljoen euro) heeft opgelegd wegens overtreding van de wet op concurrentie. Volgens de CMA voerde Fender een beleid waarbij het winkels in het Verenigd Koninkrijk moeilijk werd gemaakt online kortingen te geven.

Tussen 2013 en 2018 zou Fender geëist hebben dat zijn gitaren voor een minimumprijs of hoger verkocht werden. Winkels die hier niet aan mee wilden werken werden onder druk gezet.

Fender Europe heeft de beschuldigingen toegegeven en zo een lagere boete gekregen.