aanmelden
Gitaar- en fotografiepassie Andy Summers komen samen in signature-Stratocaster
Fender presenteert de Andy Summers Monochrome Strat, afgewerkt met foto's van de Police-gitarist
Merknieuws 20-09-2019 11:54
Dit mogen we wel het snoepje van de week noemen: een Andy Summers Monochrome signature-Stratocaster uit de Fender Custom Shop bedekt met foto’s van de gitarist. Er is ook een Leica camera met dezelfde afwerking.

Deze unieke Strat werd gebouwd door Fender Custom Shop Masterbuilder Dennis Galuszka in een beperkte oplage van 50.  Voor- en achterkant van de body zijn bedekt met een collage van zwart-witfoto’s die de Police-gitarist maakte met zijn Leica M camera. De Leica M-geïnspireerde touch strekt zich uit tot de volume- en de toonregelaars en de voorkant van de kop.

Gelijktijdig met de signature-Strat brengt Leica een op dezelfde wijze afgewerkte Leica M camera uit, eveneens in het een beperkte oplage van 50. Gitaar en camera brengen de twee passies van Andy Summers tot uitdrukking: gitaarspelen en fotografie. Summers is fotograaf sinds 1979 en heeft zijn werk wereldwijd tentoongesteld.

De Andy Summers Monochrome Stratocaster heeft een tweedelige elzenhouten body, een eendelige rift gezaagde esdoorn hals met een 1963 C-vormig profiel en een vintage-stijl esdoorn toets met een 7,25-inch radius en dotinleg - let op de rode camerapunt bij de 15e fret.

Er is een gesynchroniseerde tremolo, een benen topkam en - begrijpelijk, gezien de afwerking - een doorzichtige slagplaat. De elektronica bestaat uit drie met de hand gewikkelde Custom Shop '60 Strat pickups met Vintage Modified #2 bedrading en de bekende layout van één volume- en twee toonregelaars en een vijfstandenschakelaar voor pickupselectie.

Deze gitaar is met een vraagprijs van 12.500 dollar niet bepaald goedkoop, maar het wordt ongetwijfeld een collector's item en je krijgt er een hardcase met de gebruikelijke extra’s en een custom gitaarband bij.

Meer info:
Fender Custom Shop