aanmelden
Boss vernieuwt compacte delaypedalen
DD-3 nu met taptempo, 11 delaymodes voor de DD-8
Merknieuws 27-09-2019 13:41
Boss heeft zijn formidabele line-up van gitaareffecten uitgebreid met de DD-3T en DD-8 digitale delaypedalen.

DD3-T
De DD-3T is de DD-3 aangevuld met een taptempo-functie. Ook is de directe uitgang verplaatst en zit nu naast de hoofduitgang om het leven gemakkelijker te maken (het zijn de kleine dingen...).

Verder is het circuit onveranderd gebleven ten opzichte van de klassieke DD-3 stompbox. Je hebt nog steeds 12,5 tot 800 ms delaytijd. De Hold-functie waarmee je tot 800 ms aan audio kunt opslaan en loopen is gebleven, maar is omgedoopt tot Short Loop.

DD-3T wordt geleverd in de karakteristieke metalen Boss-behuizing en de regelaars zijn dezelfde gebleven als die van zijn voorganger, met knoppen voor Effect Level, Feedback, Time en Mode.

DD-8
Net als de DD-3T wordt de DD-8 geleverd in de gebruikelijke robuuste Boss-behuizing. De DD-8 vervangt de DD-7 en is volgens Boss hun meest geavanceerde compacte delaypedaal - hij heeft zeker een heleboel slimme functies.
 

Om te beginnen heeft hij 11 delaymodes, waarvan de meeste voor zichzelf spreken. Het zijn Loop, Analog, Standard, Tape, Warm, Reverse, +Rv (voegt galm toe aan het delaysignaal), Shimmer (pitchshifts het delaysignaal), Mod (modulatie), Warp en GLT.

Warp en GLT zijn echt iets anders. Als je in Warp mode de voetschakelaar ingedrukt houdt, kun je een zweleffect van volume en feedback creëren - een zeer expressieve feature.    

De GLT-modus rommelt met je delaysignaal om glitchy, "machinegeweer"-effecten toe te voegen die als je de Feedback- en de Time-regelaar opendraait een extremer effect laten horen.

De DD-8 heeft verder stereo-in- en uitgangen, een taptempo-functie en een looper. Een externe voetschakelaar kan worden aangesloten om de taptempo en de looper te bedienen. Of je kunt een expressiepedaal aansluiten om de andere parameters van het effect te regelen met je voet.

Meer info:
Boss