aanmelden
Wat gaat PRS in 2020 doen?
Nieuwe SE- en signaturemodellen zijn bekend
Merknieuws 17-10-2019 11:10
PRS kondigt voor 2020 naast twee signaturemodellen maar liefst zes nieuwe gitaren aan in de SE serie.

Onder de nieuwe SE (lees: betaalbare in Azië gemaakte) modellen vinden we voor het eerst twee Hollowbody gitaren, twee bekende modellen met exotisch uiterlijk en twee SE-versies van gitaren die voorheen alleen in de S2 serie zijn verschenen.

Mira & Starla
De Mira & Starla kennen we als S2-serie modellen die bewust afwijken van de bekende PRS vormen om zo meer de alternatieve rockgitaristen aan te spreken.

De SE Mira en Starla hebben elementen die warm klinken en tegelijk veel punch hebben. Dankzij de push-pull regelaars kan je ze splitsen voor singlecoil sounds. De body's zijn van mahonie gemaakt.  

SE Custom 24
De Custom 24 kennen we al langer uit de SE-lijn, maar nu is hij verkrijgbaar in twee varianten met een bijzonder uiterlijk. De hier afgebeelde versie heeft een mooi getekend essen fineer, er is ook een versie met een een fineer van getekend populierenhout. Onder het opvallende uiterlijk blijft alles hetzelfde, dus heb je een gitaar met mahonie body en esdoorn top, 24 frets en 85/15 S elementen.

SE Hollowbodies!
De PRS Hollowbody modellen zijn bij veel gitaristen favoriet. Doordat ze nu voor het eerst in de SE serie verschijnen, zijn ze voor een grotere groep beschikbaar. 

De Hollowbody Standard (boven) is helemaal van mahonie gemaakt, terwijl de Hollowbody II (onder) een boven- en achterblad van esdoorn heeft. Zo kan je kiezen voor een meer warme of juist heldere klank. 

Signatures
Periphery's Mark Holcomb heeft met de SE Mark Holcomb SVN een zevensnarig model naast zijn zessnarige PRS signature. Als elementen is gekozen voor Holcomb’s signature Seymour Duncan Alpha en Omega 7-string pickups, voorzien van coilsplit. De gitaar heeft 24 frets en een mensuur van 26,5 inch. De body is voorzien van een fineer van getekend esdoorn of notenhout.

Dustie Waring's (Between the Buried and Me) signature is in Amerika gemaakt en dit is dus geen SE-model. De DW CE 24 Floyd heeft een geschroefde esdoorn hals. De elementen zijn van Mojotone en hebben een combinatie van ceramische en alnico magneten voor een stevige output met zware klank die wel helder blijft. De hardware is zwart en de afwerking heet Waring Burst.

 Meer info: www.prsguitarseurope.com