aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws: Ibanez lanceert nieuwe effectpedalen
Red Hot Chili Peppers-gitarist John Frusciante's favoriete wah wordt ook opnieuw uitgebracht
Merknieuws 03-01-2020 14:13
Gisteren berichtten we over de nieuwe toevoegingen aan Ibanez’ AZ en RG gitaarseries, maar op effectgebied heeft het Japanse bedrijf ook een en ander in petto: twee nieuwe minipedalen en twee welkome heruitgaven.

De gele afwerking van de Flanger Mini is een knipoog naar de oude FL9 uit de jaren tachtig, maar op de nieuwe gestroomlijnde uitvoering is de regelaar voor delaytijd van dat pedaal weggelaten. In plaats daarvan wordt width nu depth (diepte) genoemd, naast speed (snelheid) en regeneratie (aantal herhalingen).

De Tremolo Mini lijkt geen verkleind eerbetoon aan een voormalig Ibanez effect, maar is een welkome aanvulling op het assortiment van het merk. Hij is voorzien van regelaars voor golfvorm, diepte en snelheid, plus een interne niveau-trimpot om volumeverlies te compenseren dat zich kan voordoen bij hogere diepte-instellingen.

De Echo Shifter delay maakt ook een langverwachte terugkeer, als de ES3. Het nieuwe pedaal bevat analoge (40-600 ms) en digitale (40-1500 ms) delays.

Je kunt ook zelfoscilleren met de ES3 door simpelweg de taptempo-voetschakelaar ingedrukt te houden om zo prachtige sonische chaos te creëren. Met de schuifregelaar voor delaytijd kun je bovendien allerlei interessante pitchgeluiden maken.

Nu de Frusciante-koorts weer oploopt door het nieuws dat hij na tien jaar weer terug is in de Red Hot Chili Peppers, is het geweldig om te zien dat van de favoriete wah van de gitarist een reissue uitkomt in een derde incarnatie.

Het plastic Ibanez WH10 wahpedaal uit de jarentachtig is opnieuw uitgebracht in een robuustere metalen behuizing die we ook al bij de tweede versie zagen.

 

Waarom is deze wah zo begeerlijk? De WH10 heeft een meervoudige feedback opampcircuit en biedt aparte gitaar- en basmodi voor optimale filtersweeps voor elk.

De wah heeft nu een nieuwe schakelaar om te kiezen tussen true bypass en gebufferde uitgangen - dus je toon blijft intact.

De Ibanez WH10 is nu al beschikbaar. De andere drie pedalen kun je later dit jaar verwachten. Ga voor meer info naar de site van Ibanez of Hoshino Europe.