aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws: ESP kijkt vooruit en terug
Japanse gitaarbouwer viert zijn 45-jarig jubileum
Merknieuws 08-01-2020 15:20
ESP heeft de afgelopen maand in drie fases de 2020-modellen gepresenteerd. Het Japanse merk bestaat in 2020 45 jaar en viert dit met een terugblik naar de eerste modellen die halverwege de jaren '80 internationale bekendheid kregen. Maar er is meer...

LTD Deluxe 1000 serie
Zo zien we het Phoenix model terugkeren in de vorm van de LTD Deluxe Phoenix-1000, verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en met Fishman Fluence Modern humbuckers of Seymour Duncan elementen.

LTD’s Black Metal serie wordt uitgebreid met de M-HT en M-7HT modellen, waarvan de laatste een bariton is. Dezelfde doublecut-modellen vinden we ook in de 1000-lijn terug met een getekende populieren top en ‘black natural fade’ afwerking.


M7-HT

In de 1000-lijn komen ook drie nieuwe EC singlecut-modellen uit, waarvan er een is voorzien van de bijzondere ‘violet andromeda’ afwerking en Fishman Fluence Modern humbuckers.


EC-1000

Ook zien we nieuwe versies van ESP’s populaire H-model (doublecut met gewelfde top) en zijn asymmetrische H3-uitvoering. Hierbij gaat het vooral om nieuwe cosmetische kenmerken.


H3-1000

Ook de nieuwe LTD SN-1000 modelen mogen niet onvermeld blijven. Deze hebben een gezandstraalde body van moerasessen met een hals van geroosterd esdoorn. De HT versie van deze Superstrat heeft twee humbuckers en een vaste brug, terwijl de FR versie een HSS configuratie heeft in combinatie met een Floyd Rose brug.


SN-1000FR

'87 serie
In 2020 bestaat ESP 45 jaar, maar pas halverwege de jaren ’80 werd het merk algemeen bekend. Modelen uit die tijd worden nu opnieuw uitgebracht. Een van die gitaren is de Eclipse ’87 (zie hoofdfoto), die in vier uitvoeringen beschikbaar komt. Bijzonder is dat de Eclipse die we nu kennen als singlecut model, destijds een Telecasterachtige body had met een gewelfde top.
De M-1 Custom ’87 is een rockgitaar met een enkele humbucker en Floyd Rose tremolo. Klankvariaties maak je met de coilsplit en boostschakelaar.


M-1 Custom ’87

Bijpassende eightieskleuren als pearl pink en turquoise zien we terug bij de Mirage Deluxe ’87 met een Seymour Duncan hotrail ‘singlecoil’ in de halspositie en een Distortion TB-6 humbucker aan de kant van de Floyd Rose.


Mirage Deluxe 87

Signatures
Daarnaast zijn er nieuwe signaturegitaren voor Nergal (Behemoth), Alex Wade (Whitechapel), Stephen Carpenter (Deftones) en Brian “Head” Welch (Korn). Bijzonder is ook de mooie én betaalbare JR-208 van Javier Reyes (Animals As Leaders). Deze achtsnaar met een mensuur van 27 inch heeft goudkleurige hardware en is afgewerkt in pelham blue.


JR-208

Meer info www.sound-service.eu en www.espguitars.com