aanmelden
Jammen in tijden van corona - alternatieve rock
Complete aflevering van Gitarist-workshop Jamtrack - met tabs, akkoorden en audio!
Muzieknieuws 17-04-2020 10:05
Nu velen van ons noodgedwongen thuiszitten, hebben we een hoop extra tijd om te vullen. Waarom niet je gitaarskills verbeterd? Om je daar bij te helpen zet Gitarist drie keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) een complete workshop online: tabs, akkoorden én audio. Vandaag de aflevering alternatieve rock van de reeks Jamtrack - spelen over een backingtrack. Haal je delaypedaal uit de kast voor deze experimentele en atmosferische jamsessie, met een backingtrack in alternatieve rock-stijl

De pdf met de noten, tabs en akkoorden vind je hiernaast onder het kopje Download - of klik op het plaatje onderaan. Je kunt het bestand openen en ook naar je eigen pc downloaden.

Voor de jam van deze maand zochten we inspiratie bij legendarische alt-rock bands als U2, Radiohead en Muse. De track heeft drie secties waarover je kunt jammen. We raden je aan verschillende texturen uit te proberen om de track wat variatie te geven bij de steeds herhalende akkoordenschema’s.

 

Backingtrack
Hier vind je de complete backingtrack - couplet, tussenstuk en refrein - waar je je solo's over kunt spelen. Ook de in het blad uitgeschreven flageoletmelodie komt een aantal keren voorbij, de eerste keer bij 0:15. Veel speelplezier!