aanmelden
Parlors van PRS
Drie uitvoeringen van deze mahonie gitaren
Merknieuws 26-05-2020 10:05
Met de SE Tonare Parlor brengt PRS voor het eerst een akoestische gitaar uit met een echt kleine body, en, je kan kiezen voor een volledig akoestische uitvoering.

PRS SE P20 & P20E
Een parlor is een akoestische gitaar met een kleine smalle body. Deze PRS modellen, die uitkomen in de SE-serie, hebben daarbij ook een kortere mensuur van 628 mm, wat ze ideaal maakt voor op reis en voor iedereen die niet goed overweg kan met een grote body.
De SE P20 is volledig uit mahonie gemaakt en heeft een massief bovenblad. De brug en toets zijn van ebben gemaakt en de kop is voorzien van vintage tuners.
Met de Se P20 brengt PRS de zijn eerste akoestische gitaar uit zonder ingebouwd element, maar wil je wel gelijk kunnen inpluggen, dan is er de SE P20E, die is voorzien van een Fishman GT1 systeem.

Net als andere akoestische PRS modellen, heeft ook de P20 een hybride X/klassieke bracing, die de top meer vrijheid moet geven om te resoneren.
De SE P20 is verkrijgbaar in drie zijdeglans afwerkingen: Vintage Mahogany, Satin Black Top (met transparant gelakte zij- en achterkant) en Charcoal (die de houtnerf door de donkere afwerking heen laat zien). De SE P20 modellen worden geleverd in een stevige gigbag.

Meer info: www.prsguitars.com