aanmelden
Basvirtuoos Dave LaRue als Skype-leraar
Interview en proefles in Gitarist 275, februari 2014
Gitarist Extra 23-01-2014 08:01
Van Dixie Dregs tot Flying Colors: voor virtuoos basspel in een rockcontext kun je al 25 jaar bij Dave LaRue terecht. Gitarist belde met de man en boekte een aantal Skype-lessen. Lees het verslag van onze ervaringen in Gitarist 275, februari 2014.
Kijk hier vast naar een aantal opwarmoefeningen van LaRue plus wat staaltjes van zijn technisch kunnen tijdens een demo.

 

Les krijgen van je eigen (bas)gitaarheld, en dan niet als toeschouwer tijdens een clinic op een beurs of tijdens een tournee? Écht les, persoonlijk, een-op-een? Peter van Soest ontdekte tot zijn verbazing dat Dave LaRue, bassist naast o.a. Steve Morse en John Petrucci, privéles geeft via Skype. In Gitarist 275, februari 275 kun je alles lezen over Peters ervaring met deze unieke manier van muziekonderwijs.

Kijk om vast in de stemming te komen naar wat warming-upoefeningen van LaRue, waaronder de 'spider', die ook deel uitmaakt van zijn Skype-lessen.

Tijdens deze demonstratie voor Korg laat Dave LaRue zien wat hij allemaal in huis heeft. Natuurlijk op zijn geliefde Music Man Bongo.