aanmelden
Merel Bechtold: klein meisje, grote ambitie
Video's bij het interview in Gitarist 289
Gitarist Extra 27-03-2015 10:03
De 23-jarige Merel Bechtold is een steeds vaker geziene gast op de podia. Met haar eigen melodieuze metalband Purest Of Pain, maar ook als tourgitarist van Delain, MaYaN en The Gentle Storm. Tussen al dat metalgeweld staat de blondine van 1 meter 58 haar mannetje, want spelen kan ze!

Dat goede spelen komt niet vanzelf. In het interview in Gitarist 289, april 2015 vertelt Merel, die in het laatste jaar van de Rockacademie zit, dat ze zichzelf zoveel mogelijk techniek wil aanleren: “Ik vind mezelf nog helemaal geen goede gitarist. Ik doe het niet verkeerd, maar ben heel perfectionistisch." We verzamelden wat video's waarin je kunt zien dat Merel zeker bij de ijverigste meisjes (en jongens) van de klas hoort! 

MaYaN - Paladins Of Deceit
Merel Bechtold speelt het nummer Paladins Of Deceit van MaYaN op haar paarse zevensnarige Bo-El Marcel Coenen Signature. Het vooroordeel dat meisjes geen metal kunnen spelen gooien we bij deze uit het raam. 

Purest Of Pain - Momentum
Ze kocht op haar vijftiende een gitaar, vloog door de instructieboeken van Troy Stetina heen en richtte een half jaar later haar eigen band op: Purest Of Pain. Dit is voorlopig de eerste en enige single met videoclip.

Dream Theater - On The Backs Of Angels (solocover)
De leergierige Merel wil vooral beter worden in soleren. Daarvoor breekt ze solo's op in korte fragmenten die ze eerst noot voor noot leert. Pas daarna probeert ze de hele solo achter elkaar te spelen. Deze cover van Dream Theater's On The Backs Of Angels-solo is al van een tijdje geleden, maar daarom niet minder indrukwekkend. Let op: het filmpje is gespiegeld.