Vuma Levin op North Sea Jazz

Warming-up video's

Gitarist Extra 21-06-2018 07:06

De Zuid-Afrikaanse gitarist Vuma Levin is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste namen in de Afrikaanse jazz. Europese muziek is hem echter ook niet vreemd; hij studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Onlangs trad hij op in het Bimhuis met zijn Nederlandse kwintet. Met die groep speelt hij 13 juli ook op North Sea Jazz. In Gitarist 328, juli 2018, kan je een interview lezen met hem. Hier op Gitarist.nl tonen we een aantal live-video's bij wijze van warming-up.

Vuma Levin wordt geroemd om hoe hij Europese en Amerikaanse jazz met Afrikaanse tradities mengt. Opvallend genoeg is zijn interesse in Afrikaanse muziek pas tijdens zijn studie in Amsterdam ontstaan. “En dan meer als research”, licht hij toe. “Zuid-Afrikaanse jazz is voor mij geïmproviseerde muziek, gespeeld door Zuid-Afrikanen die op die manier reflecteren op hoe het is om Zuid-Afrikaans te zijn.

Het Vuma Levin Quintet, zoals het ook op North Sea Jazz gaat spelen, was onlangs te zien in het Bimhuis, Amsterdam. Uit die set de compositie Antique Spoons, met uitgebreide gitaarsolo. 

Kort voor dat optreden in het Bimhuis was het kwintet te zien in Vrije Geluiden.   



Nog mee footage van het Bimhuis-concert. 




Interview voor de Zuidafrikaanse televisie. 

 


Vuma Levin Quintet speelt op vrijdag 13 juli op het North Sea Jazz Festival, met Bernard van Rossum (sax), Xavi Torres (piano); Marco Zenini  (bas) en Jeroen Batterink (drums).
Het album ‘Life And Death On The Other Side Of The Dream’ is opgenomen met diezelfde muzikanten.


Luister hier naar het album ‘Life And Death On The Other Side Of The Dream’ 

zoeken
zoeken