aanmelden
Klinken als Brian May was nog nooit zo makkelijk
Alle iconische sounds van de Queen-gitaarlegende in de AmpliTube Brian May-collectie
Merknieuws 26-08-2019 12:59
IK Multimedia’s nieuwe AmpliTube Brian May softwaresuite werd in nauwe samenwerking met de Queen-gitarist ontwikkeld en brengt al zijn geluiden bijeen in één app en daw-plug-in.

De AmpliTube Brian May is zorgvuldig gemodelleerd naar Mays studio- en live-rigs. Er zijn modellen van zijn beroemde drievoudige Vox AC30 set-up en de essentiële KAT treble booster, die Mays overstuurde versterkers die heldere sprankeling en extra crunch geven

Qua effecten is er de unieke modulatie van zijn trouwe fOXX Foot Phaser en een wah met dezelfde specs als zijn rackmounted Dunlop Cry Baby. En de Star Gate noisegate houdt de monsterrig in het gareel.

Maar dan is er natuurlijk nog de Red Special. Hoe maak je die iconische elektrische gitaar na zonder je schoorsteenmantel te mollen (wat Brian May oorspronkelijk deed)?

Nou, dit is 2019, en daar is een app voor. In het AmpliTube Brian May pakket zit een speciaal gemaakt stompboxeffect dat de originele zelfgemaakte elektrische gitaar simuleert.

Alle bij elkaar introduceert de Brian May AmpliTube 11 nieuwe modellen, met twee versterkers, drie speakerkasten en niet minder dan zes effecten. Een van die versterkers zal Queen-superfans in het bijzonder interesseren:  de ‘Deacy’ Amp, met door de gebruiker instelbare batterijvoeding, is gemodelleerd naar de originele, door Queen-bassist John Deacon gebouwde versterker.

De Brian May AmpliTube is compatibel met Mac, pc, iPad en iPhone. Zie IK Multimedia voor de volledige specificaties en klik hier voor enkele audio demo's.

De prijs is €120,99 inclusief BTW en de software kan nu gekocht en gedownload worden.

Meer info:
IK Multimedia
Pro Media Connect