aanmelden
Joe Bonamassa kondigt zevende Epiphone signature aan
Ltd. Ed. 1960 Les Paul Standard 'Norm Burst' gebaseerd op "de gaafste vintage Les Paul Standard die ik ooit heb gezien" aldus JoBo
Merknieuws 22-11-2019 15:44
Joe Bonamassa struint continu de hele wereld af op zoek naar de mooiste vintage gitaren, maar hij vindt het ook belangrijk om in samenwerking met Epiphone betaalbare versies van die juweeltjes te maken voor ons gewone gitaristen. Hij heeft zo al zes succesvolle Epi signaturegitaren op zijn naam staan - met inbegrip van de prachtige 'Amos' Flying V - en nu is er een zevende. En het hoeft niet te verbazen dat het een schoonheid is!

De Epiphone limited edition Joe Bonamassa 1960 Les Paul Standard 'Norm Burst' is gebaseerd op de volkomen gave 1960 Les Paul die Joe vond  bij Norm’s Rare Guitars in Tarzana, Californië.

"Norm kreeg hem in de jaren tachtig in zijn bezit en zijn personeel noemde het de 'Norm Burst'”, legt Bonamassa uit. "Het is de gaafste vintage Les Paul Standard die ik ooit heb gezien. Hij is zo nieuw dat de nikkel elementkapjes er chroom uitzien. Zelfs de originele kaartjes hingen er nog aan.

"Akoestisch klonk het eerste exemplaar dat Epiphone me stuurde als het origineel. Opnieuw hebben ze een geweldige gitaar gemaakt waarvan ik trots ben dat mijn naam erop staat.”

De gitaar is voorzien van ProBucker humbuckers met fifties stijl bedrading, een Lock Tone stopstaartstuk en ABR brug, en Epiphone Deluxe stemmechanieken met tulpknopjes. Hij wordt geleverd in een Lifton-type koffer.

Een versie met de handtekening van Bonamassa ingelegd in de toets is exclusief verkrijgbaar in Joe Bonamassa's officiële webwinkel.

Meer info: Epiphone