aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws: RockBoard
PedalSafe, QuickMount en nieuwe Modules
Merknieuws 29-01-2020 15:41
RockBoard had al een uitgebreide lijn met pedalboards en accessoires, maar wist ons toch te verrassen met onder andere de QuickMount en PedalSafe.

PedalSafe en QuickMount
PedalSafes zijn doorzichtige siliconen beschermhoesjes voor je pedalen. Ze zijn er in alle mogelijke maten voor elk denkbaar pedaal. Niet alleen beschermen ze je pedalen tegen vocht en stof, maar ook je instellingen blijven hierdoor ongewijzigd.

Met de QuickMounts kan je je pedalen eenvoudig op een RockBoard plaatsen (en weer loshalen). Deze kunststof plaatjes schroef je onder je pedalen (er zijn versies voor elk mogelijk type pedaal) en vervolgens klik je ze eenvoudig op een rockboard. De bevestiging biedt tegelijkertijd een mogelijkheid om je kabels netjes aan de onderkant te geleiden.

Modules en meer
Er komen twee nieuwe modules waarmee je alle aansluitingen van je pedalboard eenvoudig bij elkaar hebt. De Mod 4 is voorzien van een ontvanger voor gitaristen die draadloos spelen en de Mod 7 heeft een ingebouwde USB audio-interface. Voor gitaristen die al een ander pedalboard hebben zijn er bevestigingsbeugels zodat ook zij gebruik kunnen maken van de Modules.

Ook de pedalboards zelf zijn uitgebreid met nieuwe formaten en we zagen accessoires als opklapbare ledverlichting en kabels. Verder zijn voor op je pedalboard twee analoge loop/switchers beschikbaar met respectievelijk vijf en acht schakelbare effectloops.


Analog Loop Switcher ALS-5


Analog Loop Switcher ALS-8

www.rockboard.de