aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws: EVH
Betaalbare Frankenstein replica
Merknieuws 10-02-2020 12:07
EVH komt met een nieuwe versie van Eddie’s Frankenstein gitaar en presenteert een 50 watt 6L6 versie van de 5150III versterker.

Frankie, Frankensteins replica
Een paar jaar geleden kwam er een replica van Eddie Van Halens Frankensteingitaar uit met een prijs van - als we het ons goed herinneren - zo'n 25000 euro. De nieuwe Striped Series Frankie is een stuk betaalbaarder met zijn prijs van rond de 1500 euro. Deze oer-superstrat is voorzien van verouderde hardware en een geoliede hals met een compound toetsradius van 12 tot 16 inch. Naast de Floyd Rose met D-Tuna zit de Wolfgang humbucker. Ook is er een dummy Stratpickup en -schakelaar gemonteerd in de uitgefreesde ruimte voor de andere elementen. Voor de enkele volumeregelaar is geheel vintage-correct een tone-knop gebruikt.

Compacte 5150
De nieuwe 50 watt 6L6 5150III die EVH op de NAMM presenteerde weet zijn drie kanalen in een compacte top samen te brengen. Om dit te bereiken hebben kanaal 1 (clean) en 2 (crunch) concentrische regelaars voor gain en volume. Ook delen ze de EQ-regelaars. Kanaal 3 (lead) heeft hiervoor zijn eigen regelaars. Verder vind je regelaars voor presence (hoog) en resonance (laag) die in de eindversterker zitten en zo los van de preampkanalen in te stellen zijn. Het bijpassende 2x12 kabinet is voorzien van Celestion G12H Anniversary speakers.

www.evhgear.com