aanmelden
Daar is hij dan: het Kemper Kabinet
Speciaal voor de Profiler
Merknieuws 24-03-2020 14:31
Kemper kondigde zijn Kabinet en Kone speaker voor het eerst aan tijdens de Winter NAMM in januari 2019, maar gelukkig is hij er dan toch en…, hij ziet er indrukwekkend uit.

Het Duitse bedrijf noemt het de ultieme speakerkastoplossing voor zijn PowerRack en PowerHead profilers (de Rack, Head en Stage modellen hebben een eindversterker nodig voor gebruik met het Kabinet). Net als de Line 6-aanpak met de Powercab, modelleren ze de luidsprekers in plaats van het kabinet. Zo hebben de Kabinet en Kone 19 klassieke luidsprekersounds om uit te kiezen.

Het 4 kg wegende Kabinet bevat de nieuwe Kone luidspreker, een 12" full-range luidspreker, ontworpen in samenwerking met Celestion en aangestuurd door de DSP van de Profiler. Alleen, in tegenstelling tot full-range monitorspeakers, is de Kone zo ontworpen dat zelfs dit full-range geluid het karakter van een gitaarspeaker heeft. De klank kan je bovendien aanpassen met de ‘Sweetening’ en ‘Directivity’ regelaars.

De 19 meegeleverde luidsprekersounds (Kemper noemt ze imprint of afdruk) bieden een scala aan Celestion-klassiekers naast andere merken en zelfs zeldzame modellen. Middels updates in de toekomst kan je nog meer sounds verwachten.

De Kone is ook verkrijgbaar als (losse) vervangingsspeaker. Je kan een enkele kopen of een set van twee of vier stuks voor je favoriete 1x12, 2x12 of 4x12 kabinet.

Meer info: www.kemper-amps.com