aanmelden
FGN introduceert Boundary-serie
Betaalbaar en toch Made In Japan
Merknieuws 26-03-2020 16:18
Met de Boundary serie brengt FGN betaalbare gitaren en basgitaren uit die worden gemaakt in Japan. De eerste modellen die uitkomen zijn de Iliad en Odyssey.


FGN Boundary Iliad

Met de Boundary-serie breidt het Japanse FGN Guitars zijn assortiment uit in het gematigde middensegment en presenteert redelijk geprijsde elektrische gitaren die wel "Made in Japan" zijn.
De Boundary Serie begint met de populaire modellen Iliad en Odyssey, andere modellen zullen volgen.


FGN Boundary Odyssey

Circle Fretting System
Alle modellen zijn voorzien van een linde body en esdoorn hals, die zowel met esdoorn als met granadillo toets op verschillende modellen verkrijgbaar is. Uiteraard worden de frets op de toets geïnstalleerd met het gepatenteerde CFS (Circle Fretting System). Hierbij zijn de frets licht gebogen, zodat een heel zuivere stemmig ontstaat. Gotoh-machinekoppen en FGN's eigen Vintage Style pickups maken het plaatje compleet.

Meer over FGN
In 1960 werd in Matsumoto (Japan) de FUJIGEN-fabriek opgericht, waar in eerste insantie vooral instrumenten in opdracht van bekende merken werden gebouwd. 

In 2010 bestond de fabriek 50 jaar, het startpunt om onder eigen FGN-vlag instrumenten te gaan bouwen.

Technische snufjes zoals het gepatenteerde C.F.S. (Circle Fretting System), de "Compound Fretboard Radius", L.S.S. (Low Setting Setup) en het gebruik van onderdelen in topkwaliteit zorgden er al snel voor dat FGN uitgroeide tot een gerespecteerd merk.

Meer info: www.musik-meyer-benelux.com