Electro-Harmonix B9

Orgelpedaal voor gitaar

Merknieuws 20-06-2014 14:11

Houdt niet elke gitarist ook van een goede Hammondsound? Van jazz tot rock, van pop tot gospel, er zijn in elke stijl voorbeelden genoeg van bezettingen waar gitaar en orgel elkaar heel goed aanvullen. Niet zo gek dat Electro-Harmonix met de B9 Organ Machine komt.

Anders
We kennen allemaal wel het geluid van een gitaar door een Leslie speaker, of het nu een echte Leslie betreft, is ingesteld op een choruspedaal of komt van een speciaal hiervoor ontworpen effect, zoals de Neo Instruments Ventilator. Maar de B9 Organ Machine is een heel ander verhaal, want dit kastje vormt je geluid echt om tot een orgelgeluid. En dat klinkt wel even anders...

Standen
Dr. Lonnie Smith? Check. John Medeski? Check. Larry Goldings? Check. Jon Lord? Check!
In de B9 Organ Machine (de naam verwijst naar de B-serie van Hammond) zitten negen verschillende orgelsounds, die gaan van verschillende Hammond-achtige klanken tot kerkorgel en orgel gecombineerd met elektrische piano.

Behalve deze voorinstelling vind je regelaars voor het droge- en het orgelgeluid (die je dus kan mengen, je kan ze met de twee uitgangen zelfs naar verschillende versterkers sturen), een modulatieregelaar die afhankelijk van de preset het Leslie-, tremolo- of vibrato-effect instelt en een clickregelaar, waarmee je de aanslag kan instellen. Ach, eigenlijk moet je 'm gewoon horen:

zoeken
zoeken