ESP maakt 2019 modellen bekend

Nieuwe gitaren in de Signature, USA, E-II & LTD Deluxe series

Merknieuws 20-12-2018 10:12

Het Japanse ESP laat elk jaar op de NAMM Show een enorme hoeveelheid aan nieuwe modellen zien, maar dit jaar hoeven we niet te wachten tot de laatste week van januari, want ESP heeft nu zijn 2019 modellen al gepresenteerd. En ja, dat zijn er veel, wij telden er 57! Daarbij ook modellen die nu in een andere kleur zijn uitgebracht, dus laten we ons hier richten op de echte nieuwelingen, te beginnen bij de ...

Signature Serie
Zo is daar de Reba Meyers LTD RM-600 voor de gitariste van Code Orange. Dit Viper model waarbij de snaren door de body lopen heeft een black marble afwerking, een enkele EMG 81 pickup en een killswitch.



Reba Meyers RM-600

Deftones' Stephen Carpenter krijgt een 7-snarig bariton model met een enkel Fishman Fluence element en de GL-200MT is een betaalbare versie van het tiger stripe signature model van George Lynch. Ook erg aantrekkelijk is de 6-snarige versie van Ken Susi's signature model, de KS-M6. Uitgevoerd in Metallic Silver en voorzien van een set Fishman Fluence Modern Humbuckers en een EverTune brug.



Ken Susi KS-M6

ESP USA
Sinds 2014 heeft ESP een fabriek in Californie waar de ESP USA lijn van exclusieve instrumenten wordt gemaakt. Komend jaar zien we onder de nieuwe modellen de Horizon-II met Tune-o-matic brug de keuze uit Seymour Duncan of EMG elementen. Ook nieuw zijn de drie M-modellen (twee met Floyd Rose) die allen een enkele humbucker in de brugpositie hebben.



ESP USA HORIZON-II

Van het V-II model maakt de Amerikaanse workshop een versie met vaste brug en een met Floyd Rose. En ook de Vipr is nu verkrijgbaar met made in the USA achter op de kop. Hij is voorzien van een ebben toets, TonePros locking Tune-o-matic brug en Sperzel locking tuners.

E-II
De high-end E-II gitaren worden in Japan gemaakt. Dit jaar is meer variatie aangebracht in de V-II modellen. Nieuw is de 7-snarige Eclipse-7 EverTune met Seymour Duncan Sentient/Pegasus elementen die gesplitst kunnen worden naar enkelspoelers.



E-II ECLIPSE-7 EVERTUNE

Ook nieuw is de asymmetrische Horizon-III FR met zijn Black Cherry Fade afwerking en Floyd Rose vibrato.



E-II HORIZON-III FR

LTD Deluxe Series
In de meest luxe '1000'-serie van LTD zien we nu ook de Arrow vorm terugkomen. Deze gitaren zijn voorzien van Grover tuners, een Floyd Rose SE brug en EMG 85/EMG 81 set humbuckers.
De populaire Eclipse modellen worden mooi in onderstaand filmpje gepresenteerd:

Bijzonder is ook de LTD M-1000 Multi-Scale, het eerste 6-snarige model met fanned frets. De mensuur loopt van 25,5 inch (hoge E-snaar) tot 26,5 inch voor de lage E-snaar. De lichtgewicht mahonie body is voorzien van een top van gevlamd esdoorn. De brug is van Hipshot en als pickups is een set Seymour Duncan Sentient/Nazgul elementen geplaatst.



M-1000 MULTI-SCALE

Meer info: www.sound-service.eu en www.espguitars.com

zoeken
zoeken