TC Electronic op de NAMM

Rondleiding & demonstratie door Guthrie Govan

Merknieuws 26-01-2011 17:02

Het grootste nieuws van TC Electronic op de afgelopen editie van de NAMM was de nieuwe pedalenlijn, bestaande uit vijf compacte TonePrint pedalen en twee analoge overdrives, de Dark Matter distortion en MojoMojo overdrive. De TonePrint pedalen zijn digitaal, true bypass en van dezelfde kwaliteit als de effecten uit de G-system.

De TonePrint-serie bestaat uit de Corona Chorus, Flashback Delay & Looper, Hall Of Fame Reverb, Shaker Vibrato en Vortex Flanger. Naast het standaardeffect dat elk pedaal bevat, kan via USB een ‘toneprint’ worden geladen van de TC Electronic-website: een door een bekende gitarist gemaakte instelling. Op dit moment zijn er al toneprints beschikbaar van o.a. Orianthi, John Petrucci en Bumblefoot, maar die lijst zal zeker langer worden.

De laatste jaren heeft TC Electronic zich ook geprofileerd als een basversterkermerk en dat werd op de NAMM nog eens onderstreept door de introductie van de 1600-watt (!) Blacksmith. Met deze versterker worden vooral de metalbassisten bediend. Bekende TC Electronic-features als SpectraComp, TubeTone en TweeterTone ontbreken niet.

TC’s Uffe Hansen geeft ons een rondleiding over de stand:



Gitaarvirtuoos Guthrie Govan, die onder meer meewerkte aan Lee Ritenours ‘6 String Theory’, kwam ook even langs bij TC Electronic op de NAMM:

zoeken
zoeken