Toonladder van de maand: majeur

Toonladder van de maand: majeur

Audio bij de workshop in Gitarist 282, september 2014

De majeurtoonladder is de basis van onze harmonieleer. In C zijn de noten C D E F G A B – inderdaad, de witte toetsen van de piano. De majeurladdder klinkt licht en luchtig en wordt onder andere gebru.....meer »»

PRS Archon versterker krijgt kleine broer

50 watter al dit najaar leverbaar

Een jaar geleden bracht PRS de 100 watt Archon versterker uit. De nieuwe 50 watt versie is nu aangekondigd en zal vanaf begin oktober verkrijgbaar zijn. In combo en top uitvoering......meer »»

Niko Tsonev van Steven Wilson en Lifesigns

Op pad met een gitaar en... een oude radio?

De van oorsprong Bulgaarse, maar al twintig jaar in Londen wonende gitarist, producer en componist Niko Tsonev werd bekend door zijn optredens met de band van Steven Wilson. Hij is onder meer te zien .....meer »»

Joe Bonamassa: 'Different Shades Of Blue'

Audio en video bij het interview en workshop in Gitarist 282

Joe Bonamassa is dé bluesrocker van dit moment. In september verschijnt zijn nieuwe album 'Different Shades Of Blue', waarop hij zijn meest roekeloze en creatieve spel tot nu toe laat horen. In Gitari.....meer »»

In de loop: massieve riffs

Audio bij de workshop in Gitarist 282, september 2014

Looperpedalen zijn een uitstekende manier om gitaarpartijen te stapelen en zo je creatieve mogelijkheden verder uit te breiden. In Gitarist 282, september 2014 experimenteren we met het creëren van ee.....meer »»

Simon McBrides pedalenplank

Video bij de feature in Gitarist 282, september 2014

In deel twee van onze feature over pedalenplanken onthullen we nog meer geheimen van de ideale effectenplank. Een aantal bekende gitaristen vertelt wat hun favoriete effectset is, waaronder Simon McB.....meer »»

Gitarist septembernummer nu te downloaden

Gitarist 282, september 2014, in App Store en via AKO Magworld

De nieuwe Gitarist kun je nú downloaden als Digitale Editie voor iPad, Android tablets en iPhone, maar ook voor op je computer. Boordevol video's bij de interviews en tests en audio bij de workshops. .....meer »»

De perfecte pedalenplank in Gitarist

Gitarist Special: twee edities,17 pagina's, nu na te bestellen

Voor veel gitaristen is een ouderwetse pedalenplank nog steeds dé manier om met de beste geluiden voor de dag te komen. In een tweedelige feature laten we zien hoe je een pedalenplank kunt samenstelle.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken