In de loop: modern akoestisch

In de loop: modern akoestisch

Audio bij de workshop in Gitarist 281, augustus 2014

Een looperpedaal is een populaire aanvulling op het arsenaal dat de moderne akoestische gitarist tot zijn beschikking heeft. De mogelijkheid om partijen te stapelen maakt het leren van complexe stukke.....meer »»

Basnoten Gitarist 281 - workshop

Fusion deel 1 - Miles Davis

In Gitarist 281, augustus 2014, vind je de noten en tabs bij deze workshop. In de eerste aflevering van een serie over fusion kijken we naar de bas van Dave Holland bij de grondlegger van het genre, j.....meer »»

Thin Lizzy: Gorham & Sykes

Audio bij de workshop in Gitarist 281, augustus 2014

Weinig bands zijn meer classic rock dan Thin Lizzy. In Gitarist 281, augustus 2014 kijken we in een workshop naar de unieke stijl van een van de latere formaties, met Scott Gorham en John Sykes op git.....meer »»

Eric Clapton & Friends - The Breeze

Album met muziek van JJ Cale

Op 29 juli komt het album The Breeze - An appreciation of JJ Cale uit van Eric Clapton & Friends. Onder die vrienden vinden we onder meer Mark Knopfler, John Mayer, Willie Nelson en Derek Trucks......meer »»

Korg introduceert het SDD-3000 Delay pedaal

Klink als The Edge

De Korg SDD-3000 is een legendarische digitale delay in 19 inch rack formaat. Legendarisch omdat U2's The Edge er zijn bekende delaypartijen mee creëerde. Nu heeft Korg in samenwerking met de gitaarte.....meer »»

Johnny Winter overleden

Blueslegende brak door op Woodstock

Gisteren overleed blueslegende Johnny Winter op 70-jarige leeftijd in een hotel in Zürich, Zwitserland. Winter brak door op het legendarische Woodstock festival in 1969 en was, samen met zijn broer Ed.....meer »»

Boss goes boutique

Boss introduceert analoge Waza Craft serie pedalen

Boss brengt in de Waza Craft serie bekende pedalen uit in een boetiekuitvoering. Dat wil zeggen, opnieuw ontworpen voor een optimale klank en met meer mogelijkheden. .....meer »»

Win een gitaarkabelrecorder van Gibson

Een maand lang gaven we iedere week een Gibson Memory Cable weg!

'The Smart Cable, powered by Tascam'; zo profileert Gibson haar noviteit, de Memory Cable. Een jaar nadat Gibson meer dan de helft van de aandelen van Tascam (TEAC) verwierf, zien we zo het eerste pro.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken