aanmelden
Druilerige Middag Muziek Tips
Blog 21-10-2014 00:00

You+Me

Omdat het regent. Omdat er nog doorgewerkt moet worden en kunstlicht het wolkengrijs ondersteunt. Omdat er fijne muziek genoten is en dat gedeeld moet worden. Muziek met akoestische gitaren!

Becca Stevens komt in Gitarist 285 van december 2014. Ze speelt in Nederland op 31 oktober, 1 en 2 november. Ze hangt tussen van alles in en haar nieuwe album (uit op 4 november) heb ik nog niet gehoord. Gitarist's Syberen van Munster interviewde haar maar verstond niet op welk type Taylor ze precies speelt. Als iemand mij dat kan vertellen, graag. Al zitten we er zelf ook nog achteraan, hoor. Deadline voor deze tip: 3 november. Hier een oude clip en eronder een promo'tje voor de nieuwe plaat, Perfect Animal. Good stuff.

Pink heet eigenlijk Alecia Moore. Ze kan heel wat maar ik ben niet gek op de arrangementen en productie waarin haar liedjes normaal gesproken wonen. Nu stuurde Sony Music me een album van You+Me, en dat zijn Moore en Dallas Green op een veranda tussen de korenvelden, met een akoestische gitaar erbij en hoeden op. Green is een man die rockt met Alexisonfire maar onder de naam City And Colour al tijden fijne singsongalbums maakt. Samen met Moore lijkt hij zijn commerciële draai gevonden te hebben.

Tien liedjes staan er op Rose Ave. en ik heb er vandaag drie keer van genoten. Niet in het minst omdat er wordt afgesloten met een cover van Sade's Ordinary Love, toch al een favoriet nummer van me en ook in deze setting uitstekend geslaagd. De stemmen van Moore en Green vullen elkaar prima aan en ze malen niet om een harmonietje meer of minder, zoals ook blijkt uit deze video's die vorige week zijn geschoten bij een presentatie in Santa Monica. Foutloos is het niet - gelukkig, zou ik bijna zeggen, want Rose Ave. is per slot van rekening in slechts een week tot stand gekomen en beide artiesten hebben vooral andere dingen aan hun hoofd.

Met een artiest als Pink en een label als Sony is er natuurlijk een uitgebreid promo- en marketingplan rond de release. Mocht je meer willen weten over You+Me, dan zijn er dus interviews te over, zoals bijvoorbeeld hier (inclusief de eerste officiële videoclip).