Release van de week: Kooymans & Carillo - Mirage

Release van de week: Kooymans & Carillo - Mirage

Vandaag verschenen - 17 juni 2022

Na zijn ALS-diagnose die de Golden Earring dwong te stoppen is het misschien verrassend dat er nieuw werk is van George Kooymans. Met zijn goede vriend Frank Carillo, met wie hij eerder, in 2009, de c.....meer »»

6 prachtige limited edition modellen in D'Angelico’s Deluxe serie

Van elke uitvoering zijn er wereldwijd slecht 50 stuks beschikbaar

Elk jaar kiest D'Angelico een aantal modellen uit zijn catalogus die licht worden aangepast qua afwerking, elektronica en hardware. Van deze variaties wordt er slechts een beperkt aantal exemplaren ge.....meer »»

Gitaarhandelaar Soren Venema overleden

Zijn vintagewinkel Palm Guitars was over de hele wereld bekend

Afgelopen weekend overleed geheel onverwacht Søren Venema. Zijn winkel Palm Guitars was alom bekend en zowel Nederlandse als internationale muzieksterren waren er kind aan huis. Søren Venema zou aan.....meer »»

Taylor introduceert Koa modellen in 700 serie

Grand Auditorium en Grand Concert

Taylors 700 serie akoestische gitaren bestond uit modellen met palissander zij- en achterkant en een sparren top. Nu is heeft Andy Powers twee Koamodellen toegevoegd, de Grand Auditorium 724ce en de i.....meer »»

Videotest van de LTD Viper 1000 MSTBC gitaar

Testrapport in Gitarist 376, juli 2022, hier de video van de test!

'De LTD Viper 1000 MSTBC blinkt uit in rock en metal, wat je ook zou verwachten van een LTD gitaar, maar dankzij de extra voicings krijg je er een heel palet aan klanken bij, waardoor er eigenlijk gee.....meer »»

De bijzondere Kauffmann Cozy gitaar getest in Gitarist

Check de onthullingsvideo van deze gitaar van Nederlandse makelij, 'ontdekt' in een kasteel in Frankrijk...

In december publiceerden we het nieuws over die bijzondere in Nederland gebouwde gitaar, de Kauffmann Cozy. In Gitarist 375, juni 2022 hebben we de Cozy getest. En het is werkelijk een heel bijzondere.....meer »»

John Frusciante herrijst opnieuw

Video en audio bij het interview in Gitarist 374

Op zijn eerste album met de Red Hot Chili Peppers in 16 jaar heeft John Frusciante opnieuw gedefinieerd hoe hij gitaarspeelt. In een groot nieuw interview in Gitarist 374, mei 2022 onthult John hoe hi.....meer »»

Release van de Week: Porcupine Tree - Closure/Continuation

Vandaag verschenen - 24 juni 2022

‘Closure/Continuation’ is het eerste Porcupine Tree-album in bijna dertien jaar. De muziek van de Britse progrockers is meteen herkenbaar, maar een stuk minder stevig dan de laatste paar albums. S.....meer »»

Elfring Freedom Event fotoverslag

Met Harlem Lake's Sonny Ray van den Berg

Op donderdag 19 mei vond het Elfring Freedom Event plaats in het Noord-Hollandse Broek op Langedijk. Is dat een evenement waar gitaristen de barricaden opgaan voor vrijheid, gelijkheid en democratie? .....meer »»

Uniek interview met Jimmy Rosenberg - door Ruben Hoeke

‘De gitaar heeft me nooit bedrogen’

Hij is een van de grootste gipsyjazzgitaristen aller tijden. Al op piepjonge leeftijd werd Jimmy Rosenberg (41) gezien als de nieuwe Django Reinhardt. Er volgden drie turbulente decennia. In de herfst.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken