aanmelden
Tommy Emmanuel masterclass in Amsterdam
Guitar Academy organiseert 30 september de masterclass in Conservatorium van Amsterdam
Events 21-08-2016 10:08
Guitar Academy in Amsterdam organiseert op vrijdagochtend 30 september in het Conservatorium van Amsterdam een masterclass met Tommy Emmanuel. Gitarist is partner van deze masterclass.
Het is de enige masterclass in Europa tijdens zijn tour. Die tour doet Nederland aan vanaf 26 september en eindigt vrijdag de 30e in Rotterdam (zie tourdata onderaan dit artikel). Maar voorafgaand daaraan is Tommy Emmanuel vrijdagochtend de 30e in het Conservatorium van Amsterdam voor een masterclass georganiseerd door Guitar Academy in samenwerking met Gitarist.

Tijdens deze twee uur durende masterclass zal Tommy Emmanuel alles vertellen over zijn spel, composities en ervaring in de muziekbusiness. Hij zal ook zijn solostukken ten gehore brengen en in diverse duetten te horen zijn. Voor één duet kun jij zelfs kans maken om met Tommy Emmanuel te spelen door mee te doen aan de Fingerstyle Academy Awards.

Fingerpicking master
Tommy Emmanuel staat sinds zijn zesde jaar professioneel op de planken. Hij is een van de meest bekeken artiesten op YouTube en speelt honderden concerten per jaar over de hele wereld. Hij begon op zijn zesde al door zijn geboorteland Australië te toeren en heeft sindsdien de ene na de andere mijlpaal bereikt. Zo was hij sessiemuzikant voor Eric Clapton, John Denver en Stevie Wonder en heeft hij samengewerkt met Chet Atkins, die hem de titel ‘Certified Guitar Player’ gaf. Omdat hij al van kinds af aan zijn brood moest verdienen met muziek maken, was hard studeren een vereiste en over het resultaat hoeven we niet te discussiëren… Emmanuel heeft zichzelf aangeleerd om melodie, begeleiding en drums allemaal tegelijk op zijn gitaar te spelen, soms tot aan het extreme toe. Met zijn fingerpickingtechniek weet hij wereldwijd volle zalen te trekken, van het Sydney Opera House tot Carnegie Hall. Ook werd hij twee keer genomineerd voor een Grammy Award.

Fingerstyle Academy
Fingerstyle-spelers kunnen via YouTube een inzending doen en de 5 beste inzenders mogen in het voorprogramma hun stuk (van max. 4 minuten) spelen. Een jury, bestaande uit Gerard Boontjes (voorzitter en oprichter van de Rock Academie in Tilburg), Lars de Rijck (Hollands Got Talent 2e prijs 2009) en Karlijn Langendijk (docent Fingerstyle Academy), bepaalt wie de winnaar wordt en een duet met Tommy Emmanuel mag spelen. Voor inschrijvingen zie: www.fingerstyleacademy.nl
 

September 30, Blue Note Hall, Conservatorium van Amsterdam
Programma
10:45 zaal open
11:00 voorprogramma: Fingerstyle Academy Awards met de 5 beste inzendingen
11:45 bekend maken van de winnaar die een duet mag spelen met Tommy
12:00 Tommy Emmanuel Masterclass
14:00 Einde

Tickets online te bestellen
€ 51,- incl. € 1,21 ticketkosten en zijn te bestellen via https://www.guitaracademy.nl
Let wel: er zijn maar 120 plaatsen beschikbaar!

Gitarist maakte anderhalf jaar geleden een bijzonder video-interview met Tommy Emmanuel. Klik hier om het te bekijken

 

Tommy Emmanuel tour
Het Australische gitaarfenomeen Tommy Emmanuel komt in september van dit jaar naar Nederland voor een serie van vijf shows. Het voorprogramma wordt verzorgd door Andy McKee, de gitarist die via YouTube een enorme schare fans wist op te bouwen.

September 2016:
26, Oosterpoort, Groningen
27, Stadsschouwburg, Nijmegen
28, Parkstad Limburg Theater, Heerlen
29, TivoliVredenburg, Utrecht
30, Nieuwe Luxor, Rotterdam