Gitarist Educatie Markt - uitgebreid workshopprogramma!

Met workshops, presentaties, stands en meer! In Q-Factory, Amsterdam

Events 07-11-2017 07:11

Zondag 19 november je gitaarspel bijspijkeren? Veel te weten komen in allerlei stijlen, akoestisch en elektrisch? Kom naar de Gitarist Educatie Markt. We presenteren workshops van Richard Hallebeek, Tom Barbier, Robin Nolan, Rory Ronde, Evert Zeevalkink, Zoumana Diarra, Enno Voorhorst, Yori Swart,e.v.a . In Q-Factory Amsterdam! Ook stands van fabrikanten, bouwers en educatieve instellingen. Tickets slechts 7,50 - tot 15 jaar gratis! Zondag 19 november, 13.30-18.00 uur.

De tweede editie van de Gitarist Educatie Markt kent een zinderend programma op vier locaties van Q-Factory in Amsterdam, zondag 19 november, overdag. Met stands van fabrikanten, bouwers en educatieve instellingen in de foyer, intieme miniconcerten en clinics in de Barzaal, workshops over speciale onderwerpen in de Workshop Room en panels, clinics, mini-concerten en Talent Podium in de Kleine Zaal.

Tickets € 7,50. Bestel ze op Ticketmaster. Klik hier. (servicekosten € 0,75).
Gratis toegang als je jonger dan 15 bent! (neem wel je legitimatie mee).

Schrijf je in op ons Facebook Event en blijf op de hoogte!

De dag is als volgt ingedeeld:

* Zondagochtendprogramma 10.00-13.30 uur: meetings docenten van GSNL en EGTA
Met om 13.15: Uitreiking en uitvoering compositie Jacob ter Veldhuis door Coen Beijer 

* Zondagmiddagprogramma 13.30-18.00
voor alle gitaristen en belangstellenden
workshops – presentaties – instrumenten- en informatiestands

Zaal

13.30 Panel ‘Gitaarles geven - over vraag vs aanbod – specialisme vs generalisme – gespreksleider Jack Pisters

14.00 Truefire videolessen: Matthieu Brandt
Zoumana Diarra clinic West African Guitar
Rory Ronde clinic Neo-Soul

15.00 Talent Podium
verkiezing Gitaarschool Nederland Talent 2017

16.00 Tom Barbier masterclass Guitar Sound Shaping
mogelijk gemaakt door Roland/Boss

17.00 Bekendmaking Gitaarschool Nederland Talent 2017
en uitreiking Nexi-pedaal aan ontwerper Joris de Haan

17.15-17.45 Richard Hallebeek clinic Fusion
 

Barzaal

14.15 Enno Voorhorst klassiek gitaar

15.00 Ableton workshop

15.45 Robijn Tilanus improvisatie

16.15 Evert Zeevalkink interview (foto)

16.45 Robin Nolan gipsyjazzgitaar

17.30 Yori Swart singer-songwriter


Workshop Room

14.30 Workshop Acryl-gel nagels Egbert de Vries

15.15 Workshop Gezond Gitaar Leren Spelen Quirijn Snijder

16.15 Workshop Plectrumtechniek Jan Wouter Oostenrijk

17.00 Workshop Online-lessen Meindert Bussink

(tijdschema onder licht voorbehoud)

 

Foyer

Stands van onder meer:
Gitaarbizz (Guild, Danelectro, Bluguitar, Laney, Cordoba)
EMD (James Neligan, Riversong)
Voerman Amersfoort (UltiMusician)
Gitaartabs.nl (website)
Kavepé (bladmuziek)
La Roseta (bladmuziek)
Van Luttervelt Muziek 
Keymusic 

Tickets € 7,50. Bestel ze op Ticketmaster. Klik hier. (servicekosten € 0,75). 
Gratis toegang als je jonger dan 15 bent! (neem wel je legitimatie mee). 

De Gitarist Educatie Markt is een initiatief van Gitaarschool Nederland (GSNL), belangenbehartiger van 48 gitaarscholen door heel Nederland, met honderden gitaardocenten. De European Guitar Teachers Association Nederland (EGTA) heeft zich bij het initiatief aangesloten, ook met honderden docenten. Zij organiseren dit event samen met Guitar Matrix, organisator van tal van gitaar-events waaronder de Sena Young Talent Guitar Award en Amsterdam Electric Guitar Heaven, en Gitarist, maandblad en online-magazine.


GITARISTEN EN DOCENTEN
Er is een heel mooi breed scala aan gitaristen en docenten aangetrokken om de workshops, clinics en miniconcerten te doen tijdens de Gitarist Educatie Markt. Het programma richt zich op gitaardocenten en op gitaarstudenten, of op gitaristen die geïnteresseerd zijn in beter gitaar leren spelen.
 

Tom Barbier
Guitar Sound Shaping
In het voorjaar deed de Belgische gitarist Tom Barbier namens Boss een indrukwekkende masterclasstour onder de fraaie titel ‘Guitar Sound Shaping Outside The Daisy Chain’. Hoe integreer je je pedalen op betrouwbare wijze in je set-up, hoe combineer je ze met midi en digitale multi-effecten? Hoe controleer je dit alles live op een eenvoudige manier? Hoe haal je het maximum uit een pedalboard? De geniale Tom Barbier demonstreert effectvolgordes, expressiemogelijkheden en sounds maken op een heel inzichtelijke, aantrekkelijke manier, met allerlei effectmerken en met op-en-top gitaarspel bovendien.
De masterclass wordt mogelijk gemaakt door Roland/Boss.

Truefire met Zoumana Diarra en Rory Ronde
Matthieu Brandt is gitarist en gitaardocent en de European Producer voor Truefire, waar duizenden gitaarlessen te volgen zijn. Kersvers zijn de interactieve cursussen van Zoumana Diarra en Rory Ronde. Tijdens dit Truefire-uur presenteert hij de cursussen met de makers. De Malinese gitarist Zoumana Diarra maakte de verbluffend mooie videocursus ‘West African Guitar Guidebook’. Zie het interview elders in deze Gitarist. Rory Ronde  (foto boven)bracht deze maand de cursus ‘Neo-Soul Guidebook’ uit. Hij speelt met Wouter Hamel en Giovanca, met New Cool Collective en het theatrale La Garcon, en met zijn eigen crossoverband Les Cooles de Ville.

Robin Nolan
Gipsyjazz spreekt tot de verbeelding. De legendarische inbreng van Django Reinhardt in deze stijl lijkt onnavolgbaar en toch heeft Robin Nolan zich gypsyjazzgitaar bijzonder succesvol eigen gemaakt. Daarbij heeft hij aan deze stijl ook zijn eigen identiteit toegevoegd. Hij speelt over de hele wereld; hij trad op in het Lincoln Center, op het Montreal Jazz Festival, het Toronto Jazz Festival, DjangoFest en op vele andere podia.

Richard Hallebeek
Eric Gales noemt hem een van de beste gitaristen die hij kent. Hij wordt ook in het buitenland in één adem genoemd met Guthrie Govan, Greg Howe en Scott Henderson. Bij Truefire bracht hij de cursussen ‘Scale Creativity’ en - onlangs – ‘Chord Creativity’ uit. Richard Hallebeek is een alleskunner en heeft zich gespecialiseerd in instrumentale fusion.

Enno Voorhorst
Hij is docent klassieke gitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sleepte als uitvoerder tal van prijzen in de wacht. Hij bracht tal van cd’s uit (‘Bach & Barrios’, ‘Recuerdos Del Camino’ en onlangs ‘Chaconnes’.

Evert Zeevalkink
Als sessiemuzikant speelde Evert Zeevalkink onder meer met Niels Geusebroek, Tim Akkerman en Dotan. Onlangs bracht hij onder de naam Evert Z de ep ‘Driven By Daylight’ uit. Hij wordt geïnterviewd over zijn veelgeprezen YouTube-kanaal waar inmiddels meer dan 30 ‘looping’ video’s en 50 andersoortige gitaarvideo’s verzameld staan, met meer dan 10.000 abonnees.   

Yori Swart
Gitaarspelen is haar met de paplepel ingegoten. Ondanks het feit dat ze zich vooral profileert als singer-songwriter speelt Yori Swart op haar nieuwe album ‘September’ alle gitaarpartijen zelf, vooral op haar semi-akoestische Gibson ES-125 uit 1956. 

Robijn Tilanus
Ze is improvisatiecoach en zal tijdens de Gitarist Educatie Markt het thema muziek maken vanuit je gevoel behandelen. Met een lezing en misschien ook wel vanuit de praktijk.

Ableton
Dé software om op te nemen en live te gebruiken. In een speciaal op gitaristen gerichte workshop kom je te weten wat je als gitarist kan doen met Ableton.

Talent Podium
Het Talent Podium staat open voor leerlingen van muziekscholen en gitaarscholen die in aanmerking willen komen voor de titel ‘Gitaarschool Nederland Talent 2017’. Vijf talenten worden voorgeselecteerd. Stuur een mailtje naar info@gitaarschoolnederland.nl en je hoort wat de procedure is om mee te kunnen doen.

Tickets € 7,50. Bestel ze op Ticketmaster. Klik hier. (servicekosten € 0,75). 
Gratis toegang als je jonger dan 15 bent! (neem wel je legitimatie mee).

Panel
Gitaarles geven:
Vraag en aanbod
Specialist of generalist?
Als afsluiting van het programma speciaal voor gitaardocenten is er dit panel. Iedereen heeft een specialiteit, ook gitaristen. De een is goed in slidegitaar, de ander in flamenco, dan wel in snelle arpeggio's of fingerpicking. Sommige gitaristen zijn klassiek geschoold en anderen juist gediplomeerd in de lichte- of popmuziek. Als specialist kun je je inhoudelijk onderscheiden van anderen, maar een generalist zijn heeft ook zo zijn voordelen. Vanwege de vraag van studenten bewegen gitaardocenten zich juist vaak buiten de gebaande paden van hun specialisme en geven ze les in andere vaardigheden of stijlen. Hoe gaan docenten hiermee om en hoe kijken zij er tegenaan?

Jack Pisters leidt de paneldiscussie. Hij is de ontwerper en studieleider van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, hoofd van de Dutch School of Popular Music en bedenker van de A-MACK-methode. Hij heeft gespeeld bij bands als S.C.A.R., Avalon, Keith Caputo en Anouk.

Programma Workshop Room
In de speciale Workshop Room kan je vier workshops bijwonen over de volgende onderwerpen: Acryl-gel nagels door Egbert de Vries, Gezond Gitaar Leren Spelen door Quirijn Snijder, Plectrumtechniek door Jan Wouter Oostenrijk en Online-lessen door Meindert Bussink.

STANDS
Natuurlijk zullen ook diverse gitaarfabrikanten, importeurs en bouwers zich deze dag presenteren. Kom je laten voorlichten en probeer van alles uit. Meer informatie over standruimte of anderszins professionele deelname is in te winnen bij Jan-Wouter Oostenrijk van Gitaarschool Nederland, Ronald Willemsen, Erk Willemsen of Ollie Schmitz van Gitarist of Jack Pisters en Meindert Bussink van Guitar Matrix. 
Centraal emailadres: gitaristeducatiemarkt@gitarist.nl


Waarom een Gitarist Educatie Markt?
In Nederland worden héél veel gitaarlessen gegeven: op gitaarscholen, op muziekscholen, op conservatoria, particulier. Maar zelden komen docenten bij elkaar om kennis uit te wisselen, ideeën te poneren en de stand van zaken door te nemen. Die gelegenheid biedt het ochtendprogramma van de Gitarist Educatie Markt.

In de middag kunnen gitaardocenten én alle gitaristen die iets willen opsteken van topgitaristen, in alle stijlen, van alle niveaus, workshops en presentaties bijwonen. Inspiratie opdoen dus! 

De Gitarist Educatie Markt is een initiatief van Gitaarschool Nederland (GSNL), belangenbehartiger van 48 gitaarscholen door heel Nederland, met honderden gitaardocenten. De European Guitar Teachers Association Nederland (EGTA) heeft zich bij het initiatief aangesloten, ook met honderden docenten. Zij organiseren dit event samen met Guitar Matrix, organisator van tal van gitaar-events waaronder de Sena Young Talent Guitar Award en Amsterdam Electric Guitar Heaven, en Gitarist, maandblad en online-magazine.

Het ticket is geldig voor het middagprogramma vanaf 13.30 uur. In de ochtend is er een speciaal programma voor gitaardocenten. Op uitnodiging. Stuur een mail naar gitaristeducatiemarkt@gitarist.nl als je een uitnodiging wilt ontvangen.

Gitarist Educatie Markt
zondag 19 november

Q-Factory, Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam

* Parkeren in Q-Park. Max dagtarief € 12,-. Ingang: Polderweg 92, pak voetgangersuitgang Atlantisplein, direct voor Q-Factory}.

* NS-Station Muiderpoort op 700 meter (of tram 9 vanaf Centraal Station)

Schrijf je in op ons Facebook Event en blijf op de hoogte!

 

 

zoeken
zoeken