Guitar Summit biedt imponerend programma

Alles over de beurs en de workshops in Mannheim 22-24 september 2023

Events 23-08-2023 07:08

Met Gitarist zijn we partner van de Guitar Summit in het Duitse Mannheim: drie dagen lang beurs en workshops met meer dan 550 standhouders en meer dan 100 workshops. Alles gitaar en bas! Het programma is inmiddels compleet. 

22-24 september, Guitar Summit, Rosengarten, Mannheim
Dagticket € 33,-, 3-dagen ticket € 44,-

De beurs
In de kruip-door-sluip-door van de Rosengarten venue in Mannheim kom je op elke hoek weer een ander merk tegen. Bijna iedereen is er, wonderbaarlijk genoeg wederom zonder Fender en Gibson, die het op elke beurs in de wereld laten afweten. Maar verder kun je alles vinden wat betreft elektrische gitaren, akoestische gitaren, bassen, effectpedalen, versterkers en accessoires. Check de standhouderslijst op de site van Guitar Summit!

 

De workshops
Er zijn meer dan 100 workshops gedurende de drie dagen, verdeeld over 7 zalen van de Rosengarten. We noemen hier slechts enkele van de highlights. Het volledige programma inclusief blokkenschema’s vind je op onze site: gitarist.nl/events.

Al Di Meola is misschien wel de grootste naam op het affiche, bekend van Return to Forever maar zeker ook van zijn enorme hoeveelheid eigen albums.

 • Matteo Mancuso wordt geprezen vanwege zijn unieke, plectrumloze gitaaraanpak; zie ook ons interview in Gitarist 390, september 2023, pagina 10.

 

 • Een andere legendarische gitarist is Doug Aldrich, die speelde met Whitesnake en momenteel met The Dead Daisies.

 

 • Ook in de schijnwerpers: Bill Kelliher, oprichter van metalformatie Mastodon en bekend om zijn vernieuwende riffs en songarrangementen.

 

 • Aanzienlijk rustiger, maar niet minder geraffineerd, is de manier waarop het icoon van de moderne gypsyswing Joscho Stephan in de voetsporen treedt van Django Reinhardt.

 

 • Fingerstyle-fans kunnen hun hart ophalen als de Italiaanse gitarist Andrea Valeri zijn buitengewone vaardigheden demonstreert.

 

 • Jaqcues Stotzem draait al vele jaren mee als een van de meest veelzijdige fingerstylers.

 

 • De uitzonderlijke Australische gitarist Plini creëert een geweldige sound met zijn fusie van prog, jazz en metal.

 

 • De innovatieve gitarist Yvette Young is het creatieve brein achter de math-rock band Covet.

 

 • De Franse bluesrockster Laura Cox overtuigt met krachtige zang en uitstekend gitaarspel

 

 • Van een Instagram-fenomeen met inmiddels meer dan 1,2 miljoen volgers is Mateus Asato uitgegroeid tot een van de meest gevraagde gitaristen ter wereld, die optreedt met topacts als Bruno Mars en Jesse J.
 • De technisch briljante Lari Basilio was de eerste vrouwelijke gitarist in de G4 Experience van Joe Satriani. Na Guitar Summit komt ze ook naar Nederland voor twee clinics, zie de Input-nieuwsrubriek voorin deze Gitarist.

 

 • Verder: Sascha Gerstner van Helloween, Greg Koch, Alex Beyrodt, Keith Merrow, Sophie Chassée, Alexander Misko, Annika Teubner, Manuel Gardner-Fernandes, Mariusz Goli en Gregor Meyle.

Bij enkele van deze gitaristen kun je ook nog voor € 99,- een exclusieve masterclass volgen.

De concerten
In de avonduren zijn er concerten in de grote zaal van de Rosengarten.

De vrijdag wordt afgetrapt met fingerstyle-gitarist Karol Muskala, gevolgd door performances van Yvette Young, Mateus Mancuso met Jonas Hellborg, het Joscho Stephan Trio, Laura Cox en als kers op de taart Al Di Meola in een trio met Peo Alfonsi (gitaar) en Sergio Martinez (percussie).

De zaterdagavond begint met akoestische klanken van fingerstyle-gitarist Andrea Valeri, gevolgd door Alexandr Misko, waarna de band The Funky Times optreedt, gevolgd door het Greg Koch Trio en tot slot het jaarlijkse slotfestijn van de Martin Miller Session Band waarbij tal van gitaristen het podium betreden die overdag de workshops en masterclasses gaven.

En meer
Er is nog veel meer te doen op de Guitar Summit. Je kan prijzen winnen, de Sound & Recording World sessies bijwonen, drie dagen lang meedoen aan het project Record Your Banden op de Flea Market kijken of er iets van jouw gading bij zit.

Tickets en reis
Mannheim is vanaf Utrecht nog geen 4 uur met de trein, zonder overstap, en de Rosengarten is op loopafstand van het station. Met de auto is het een kleine 5 uur rijden (en vanaf Maastricht is het 3½ uur).
Dagticket € 33,-, 3-dagen ticket € 44,-

22-24 september, Guitar Summit, Rosengarten, Mannheim
guitarsummit.de 

zoeken
zoeken