Theo Sieben 17 maart in Snarenplukkers, Schouwburg Cuijk

BJ Baartmans presenteert theaterserie - tot 2 juni 2024

Events 01-03-2024 09:03

BJ Baartmans heeft voor het tweede seizoen van zijn theaterserie 'Snarenplukkers in Wild Verband' een indrukwekkend aantal fantastische gitaristen bij elkaar gekregen om samen met hem en veelal ook zijn band The Space Age Travellers een theatermiddag of -avond samen te stellen met meeslepende muziek en onvergetelijke verhalen. Theo Sieben is de volgende gitarist in de serie, op 17 maart.

Snarenplukkers in Wild Verband gaat lopen van 29 november tot 2 juni. De volledige agenda vind je hieronder. 

Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal paraat gaat gastheer BJ Baartmans in gesprek met een Nederlandse Gitaarheld. Over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes en het ultieme speeltuig, maar bovenal de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter. 

BJ Baartmans introduceert: Met Gitarist zijn we partner van Snarenplukkers in Wild Verband.

Agenda Snarenplukkers in Wild Verband 2024

Woensdag 17 maart, Theo Sieben, De Steenakker, Haps;  
bestel tickets hier.

Theo Sieben (foto boven) is multi-instrumentalist met een voorliefde voor soul en blues; een veelgevraagd sessie- en tour-gitarist met daarnaast een soloprogramma als bluesman en singer-songwriter. 

Hij heeft een eigentijdse blues-stijl ontwikkeld, waarbij hij moderne virtuoze en originele bewerkingen maakt van oude blues en gospel. Hij wisselt dat af met pre-war blues, op de authentieke manier gespeeld. 

Ook componeert hij muziek voor theater (Orkater, NT) film en moderne dans (Introdans) produceerde albums, én hij speelde in Nederlandse bands bijv. Douwe Bob, Henny Vrienten, Bertolf en Ellen ten Damme. Hij speelt sinds 2021 in Her Majesty. 

Hij trad solo op op onder meer Folkwoods, Into the great wide open en Naked Song. Theo houdt van akoestische instrumenten, en speelt naast (slide) gitaar, banjo, mandoline, pedalsteel ook elektrische psychedelische gitaaravonturen.

Hiernavolgende Snarenplukkers: 

21 april, Maarten Ouweneel, De Steenakker, Haps

12 mei, Martijn van Agt, Het Veerhuis, Oeffelt

2 juni, Erwin van Ligten & Eric van Dijsseldonk, Het Veerhuis, Oeffelt

Gitarist is partner van Snarenplukkers in Wild Verband

 

Deze voorstellingen zijn inmiddels voorbij: 

Woensdag 6 maart, Bertolf, Schouwburg Cuijk 

In 2009 bracht Bertolf zijn eerste solo-album uit. Er volgden er velen. ‘Happy In Hindsight’ uit 2021 bevatte op Paul McCartney en Brian Wilson geïnspireerde popliedjes, rijk gearrangeerde songs met sterke melodieën, aanstekelijke refreintjes en verzorgde koortjes. Maar het conservatorium in Zwolle en allerlei projecten in de popmuziek (in de band van Ilse de Lange bijvoorbeeld, en met Her Majesty en Musketiers) konden Bertolf niet van zijn liefde voor bluegrass afhouden. In september kwam zijn in Nashville opgenomen album ‘Bluefinger’ uit. 

In Gitarist hebben we Bertolf vanwege dat schitterende album op de cover gezet, met daarbij een interview én onderstaande video: 

Bart-Jan Baartmans: “Bertolf heb ik uitgenodigd omdat hij een fenomeen is, hij is heel erg goed in wat hij doet. Hij is een anti-ster, kan heel goed gitaarspelen en zingen, maar is alles behalve een BN’er. Puur vakmanschap. Dat zie je niet zoveel meer, een carrière gebouwd op kwaliteit.”

Jan de Bruin 4 februari 2024,  Het Veerhuis, Oeffelt

Ed Struijlaart 16 januari 2024 in Schouwburg Cuijk

Ed Struijlaart besluit in 2010 al zijn schepen achter zich te verbranden en zich volledig te storten op zijn grote passie: Muziek.

Met zijn in 2012 verschenen debuut album ‘Head, Heart and Hands’ gooit Struijlaart hoge ogen. Hij wordt genomineerd voor een 3FM award, speelt in voorprogramma’s van BLØF, Ilse Delange en Alain Clark en speelt de festivals plat.

In zijn theaterserie Eric Clapton Unplugged bespeelde hij tal van theaters. Onlangs kondigde hij een John Mayer Theaterserie aan, voor na september 2024. 

In zijn podcast Gitaarmannen praat hij met zijn favoriete gitaristen uit binnen- en buitenland. Nu is hij zelf aan het woord in Snarenplukkers in Wild Verband. Ze gaan het hebben over Eric Claption, John Mayer en het eigen werk van Ed. En er wordt natuurlijk gespeeld met de Space Age Travellers.

Tickets hier.  

 

Ruben Hoeke - deze voorstelling is inmiddels voorbij: 
Na een eerste wervelend seizoen (check onze StageCoach Sessions video's!) is het aan Ruben Hoeke en mooie start van het tweede seizeon Snarenplukkers in Wild Verband te geven. Hij vierde  vorig jaar zijn dertigjarig jubileum als optredend muzikant en vierde dat onder meer met het album ‘Reloaded’ en een jubileumconcert dat nu is vastgelegd op het dubbelabum '30 Years Live'.

 

In Gitarist 382, januari 2023 spraken we de Zaanse gitarist over zijn ontwikkeling als muzikant en alles waar hij nu mee bezig is.
Lees het interview hier op Gitarist.nl

BJ Baartmans gaat in gesprek met Ruben op 29 november en natuurlijk heel veel spelen. De blues zal klinken! 

woensdag 29 november, Ruben Hoeke, Schouwburg Cuijk
Tickets kan je bestellen bij Schouwburg Cuijk

 

Gitarist is partner van Snarenplukkers in Wild Verband

 

zoeken
zoeken